ZAKOPANO BLAGO: Dodge Charger Daytona “zaboravljen” tokom uragana!

Ne, nije u pitanju automobil kojeg su slučajno “iskopali” na peščanoj plaži, već se nesrećni Dodge Charger zatekao tu kada je naišao uragan Barry!

Da li ste se možda, kada ste bili mali, igrali na plaži i u pesku ili šljunku, kopanjem, pronalazili raznorazne stvari koje su drugi zaboravili ili ih je more jednostavnu tu izbacilo?

Izvesni Andy Sims nedavno je na plaži Dauphin Island, u Alabami, prilikom čišćenja štete nastale uraganom Barry, naišao na, ni manje, ni više, Dodge Charger Daytona, kojeg je oluja zatekla na tom mestu i nakon višednevnih naleta vetra, zakopala gotovo do pola u pesak!

Da stvar bude gora, automobil je tokom oluje zapljuskivala i voda okeana, tako da je šteta na vozilu totalna. I da tu za vlasnika nije kraj mukama, govori i činjenica da je on lično morao da organizuje i finansira izvlačenje vozila sa plaže, koje niti je bilo jednostavno, niti jeftino!

Ironija u svemu ovome jeste što je naziv Daytona, ova verzija Dodge Chargera dobila po gradiću Daytona Beach u Floridi, gde se nalazi i čuveni Daytona International Speedway, a sama plaža je poznata po nabijenom pesku gde je na određenim mestima dozvoljena čak i vožnja automobilom!

Đorđe Pavićević/TopSpeed