VIŠE OD DRUŽENJA: Valentino Rossi i Lewis Hamilton razmenili „mašine“! (VIDEO)

U ponedeljak je na stazi Ricardo Tormo, nedaleko od Valensije, održan jedinstveni događaj gde su Valentino Rossi i Lewis Hamilton dobili priliku da isprobaju Mercedes-AMG W08 F1 bolid, odnosno MotoGP Yamahu M1

Na stazi Ricardo Tormo, gde je održana poslednja MotoGP trka ove sezone, u ponedeljak je, „iza zatvorenih vrata“ upriličen nesvakidašnji događaj u kojem su učestvovale dve trkačke zvezde – Valentino Rossi i Lewis Hamilton.

U organizaciji kompanije Monster Energy, koji je sponzor ne samo Rossija i Hamiltona, već i Yamaha MotoGP tima, dva višestruka šampiona u svojim disciplinama, sa ukupno 15 titula zajedno, dobili su priliku da na stazi isprobaju MotoGP mašinu, odnosno F1 bolid.

Rossi je Hamiltona uputio u „tajne“ vožnje Yamahe M1, nakon čega je Lewis dobio priliku da samostalno vozi M1-icu na stazi, dok je aktuelni F1 šampion mesto u bolidu ustupio „Doktoru“, koji se time vratio u kokpit F1, nakon 2010. kada je poslednji put vozio Ferrari u Barseloni.

Upriličen je i interesantan „photo session“ tokom kojeg je Rossi vozio Mercedes, a Hamilton crnu Yamahu sa brojem 44. Nakon toga, oba šampiona su izašla na stazu na M1-icama, gde je Rossi vodio i služio kao svojevrsni „reper“ za Hamiltona kako bi F1 šampion što brže ovladao MotoGP mašinom.

In a historic moment for both Lewis Hamilton and Valentino Rossi, and their respective sports, the pair completed an unprecedented track day as each swapped machinery at the Circuit Ricardo Tormo.Valentino Rossi drove The Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, a car that won the 2017 FIA Formula One World Championship with Mercedes-AMG Petronas Motorsport at the hands of Lewis Hamilton, whilst Lewis rode the 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 bike that only weeks earlier had been piloted by Valentino at the very same circuitF1 news, HD photos and more on our website https://www.nextgen-auto.com

Đorđe Pavićević/TopSpeed