URLIK FORMULE 1: Poslušajte kako zvuči ova Toyotina limuzina! (VIDEO)

Toyota Century je luksuzna japanska limuzina koja se proizvodi od 1967. godine i koja je uglavnom namenjena prevozu VIP osoba, uključujući i državnike u poseti Japanu. Međutim, uz pozamašnu investiciju u izduvni sistem, stvari postaju značajno drugačije!

Luksuzna japanska limuzina kao što je Toyota Century, svakako da nema, za razliku, recimo od Mercedes-AMG S-klase, nikakvih sportskih ambicija, i pored činjenice što je u drugoj generaciji, u nju ugrađivan 5,0-litarski V12 benzinski motor.

Sa oko 280 konjskih snaga, zvanično deklarisanih, Century nikada nije bio nešto previše agilan, imajući u vidu masu od dve tone, odnosno čak i preko tri, ukoliko se radilo o „blindiranim“ verzijama.

CHECK OUT MY CAMERA GEAR + EDITING SETUP:https://www.amazon.com/shop/effspotSubscribe: http://tinyurl.com/ja2hjl5Instagram: https://instagram.com/effspotFacebook: https://www.facebook.com/effspot

No, ako ste dovoljno „ludi“ pa utrošite 18.000 dolara u specijalni izduvni sistem koji je „potpisala“ japanska kompanija Brilliant Exhaust, onda dobijate audio doživljaj najpribližniji nekadašnjim bolidima Formule 1! Uostalom, poslušajte video i sami se uverite!

Đorđe Pavićević/TopSpeed