TRAŽI NOVOG VLASNIKA: Na prodaju Optimus Prime kamion!

Ukoliko ste istinski fan Transformers franšize, onda će vas zanimati činjenica da se trenutno prodaje Freightliner FL86 kamion iz 1987. godine, u kojem će mnogi prepoznati Optimus Prime robota!

Jedna od najpoznatijih animiranih serija iz ’80-ih godina koja je kasnije prerasla i u serijal “blokbaster” filmova, od kojih je poslednji “Bumblebee” iz 2018. godine, jeste “Transformers”.

Oni koji su je gledali nekada, kao deca, ali i oni koji su još uvek deca, svakako vrlo dobro znaju ko je Optimus Prime – vođa Autobot robota, koji kao “kamuflažu” (u originalnoj seriji i “Bumblebee” filmu) koristi kamion-tegljač Freightliner FL86 (tzv. Cab-over-Engine).

E, pa upravo jedan ovakav primerak se ovih dana našao i u oglasima za prodaju... U pitanju je kamion iz 1987. godine, kojeg pokreće Cummins Big Cam 3 motor od 350 “konja”, uparen sa 9-stepenom manuelnom Eaton Fuller transmisijom.

Njegov trenutni, inače drugi, vlasnik Justin VanDerslice, iz Nebraske, za njega kaže da je u solidnom stanju, da ima nešto sitno da se uloži i “ušminka”, a ono što je najinteresantnije jeste da je tražena cena svega 21.600 dolara.

Za kamion tog godišta, cena je sasvim korektna, međutim, za kamion koji je praktično alter ego Optimus Prime robota, cena je više nego primamljiva jer se za oko 30-ak hiljada može dobiti gotovo replika jednog od najpoznatijih kamiona na svetu, koji bi samo mogao da dobija na ceni kako vreme prolazi.

Đorđe Pavićević/TopSpeed