SVEMIR NIJE GRANICA: Pit-stop pri nultoj gravitaciji! (VIDEO)

Red Bull je svoje bolide F1 odveo od najviših puteva Khardung-La-a u Himalajima, pa sve do veličanstvenih peščanih obala Mrtvog mora u Jordanu. Teren po kojim su vozili varirao je od snegom i ledom pokrivenih staza, pa sve do užarenih dina u srcu pustunje. Samo još nisu bili u svemiru...

Čitajući predhodno, zaključili bi smo da je svaka moguća prepreka prevaziđena od strane ekipe Red Bull Racing, ali to nije tačno! Austrijski tim u potrazi za novim izazovom nakon postavljanja tri svetska rekorda u brzini zamene guma u boku ove sezone.

Poslednji je bio na VN Brazila, kada je ekipa promenila pneumatike na bolidu Holanđanina Maxa Verstappena za svega 1,82 sekunde! Sada nove izazove pronalazi na visini od preko 10.000 metara na letelici za pripremu kosmonauta Iljušin II-76 MDK.

Uz pomoć ruske svemirske agencije Roscosmos, ekipa Red Bull je svoj bolid iz 2005. godine sa oznakom RB1 prebacila u trening centar za kosmonaute Yuri Gagarin u "Zvezdanom gradu" nadomak Moskve. A onda je tamo tim dokazao da ni nebo za njih ne predstavlja granicu!

Naravno, pre ovog podviga članovi tima koji obavljaju pit-stop, tj. zamenu guma, su nekoliko dana bili na intenzivnoj obuci za astronaute i pripremama za rad u uslovima bez gravitacije. Naime, cela ideja bila je da se u centralnom delu aviona koji se koristi za obuku kosmonauta u bestežinskom stanju izvede pit-stop! To znači da je deset mehaničara, zajedno sa bolidom F1 i TV ekipom trebalo da na malom prostoru i u potpuno drugačijim uslovima obavi svoj posao, koji inače rade na zemlji.

Naravno, ovde se ne radi o letu u bestežinskom stanju, već se posebno adaptirana letelica penje od određene visine, a potom ponire... I tako naizmenično. Svaki trenažni let sastoji se od nekoliko serija tih parabola, odnosno penanja pod uglom od 45 stepeni, pa zatim slobodanog pada, tokom kojeg se stvara utisak bestežinskog stanja. I ono traje 22 sekunde nakon čega pilot "ispravlja" letelicu.

Čak i pod najoptimalnijim okolnostima snimanje ovog poduhvata bilo bi veoma zahtevan zadatak. Bolid i kompeltna oprema su morali biti pažljivo osigurani pre i posle svakog bestežinskog perioda... Jer bilo bi veoma opasno da se neko od članova tima ili neki deo bolida i allata nađe i metar udaljen od poda aviona u trenutku povratka gravitacije. To znači da je i snimanje bilo ograničeno na periode u trajanju od oko 15 sekundi.

Iskustvo kroz koje su članovi pit crewa prošli tokom boraka u tzv. nultoj gravitaciji je svakako zauvek promenilo način na koji će oni gledati svoje novo stečene kolege - kosmonaute. I pokazalo im je da je ovo njihov, sa svakog aspekta gledano, najzahtevniji poduhvat do sad...

"Ovim smo pomerili granice više nego što sam očekivao...", rekao je Joe Robinson, glavni mehaničar pit crew demo tima i nastavio: "Koliko se oslanjamo na gravitaciju, zapravo, shvatamo tek onda kad ostanemo bez nje! Tako nešto toliko uobičajeno, poput zavrtanja šrafa, postaje veoma teško, jer bolid lebdi. I jedino što je bilo sigurno i na šta možete da se oslanonite su bili naši članci na nogama, čvrsto vezani za pod aviona.

Istovremeno, u tim trenucima bestežinskog stanja morali smo da razmišljamo i radimo potpuno drugačije nego što ste navikli ovde na zemlji, što je samo po sebi genijalno. Bilo je to jedno neverovatno iskustvo i mislim da bih mogao da ostanem tamo čitav mesec. Čudesno! Mislim da je ovo najbolja i najzabavnija stvar koju je Live Demo Team ikada uradio."

Koordinator tima Mark Willis potvrdio reči svog kolege: "Sa stomakom nisam imao problem, ali sam se osećao kao da će mi glava eksplodirati. Bile su mi potrebne tri probe da bih razumeo o čemu se radi. U početku nisam mogao uopšte da razmišljam .Moj mozak nije mogao da procesuira šta se dešava, ali nakon dva ili tri probna leta sam se privikao. Inače, učestvovao sam u događajima gde smo bolid F1 vozili po stazi za supst u Kicbilu, pa preko slanog jezera u Argentini... Bili smo na neuobčajenim mestima i radili smo nevoerovatne stvari, ali definitivno ovo je najčudnija koju smo ikad uradili. U isto vreme je i jedinstvena, jer jednostavno sa ovim se ništa ne da porediti. Možda će te ovaj osećaj na sekundu doživeti tokom vožnje na rolerkosteru, ali da to traje 20 ili 25 sekundi Iida za to vreme menjate točkove na bolidu F1, to je neopisivo."

I sam bolid RB1 bio je posebno pripremljen za ovu priliku... U odnosu na ovogodišnji, ovaj stari iz 2005. je manji i kompaktniji, što je bolje za smeštaj u Iljušinu, a ima i manju masu... Mada težina ne bi trebalo da je relevantna u bestežinskom stanju!

Even gravity can't hold us down! The Team needed a new challenge after performing three world record-breaking pit stops this season alone – and we found it at an altitude of 33,000 feet on board an Ilyushin Il-76 MDK cosmonaut training plane.Drawing on the help of the Russian space agency Roscosmos, the Team took the 2005 RB1 car to the Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center in Star City and set about proving that the sky really is the only limit by completing a pit stop in zero gravity!Learn more here: https://win.gs/ZeroGPitStopInstagram: https://www.instagram.com/redbullracing/Facebook: https://www.facebook.com/redbullracing/Twitter: https://twitter.com/redbullracingWebsite: https://redbullracing.redbull.com/►Subscribe: https://www.youtube.com/redbullracing

Snimak Zero-G pit stop možete videti i na internetu. Možda će vam biti teško da poverujete da to stvarno i dogodilo, ali u pitanju je pravi F1 bolid koji lebdi u pravoj letelici zajedno sa članovima tima. I sada, budući da su se vratili na planetu Zemlju, već su sebi postavili novi, još ambiciozniji zadatak, ta to je da naredni pit-stop bude na Mesecu.

U. P.