SVAKA ČAST: Od Mitsubishi Mirage napravio Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition!

Kada imate dovoljno novca i znanja, ali možda više od svega znanja i ljubavi, onda je svaki posao lakši, čak i naizgled nemoguća misija od prosečnog Mitsubishi Mirage napraviti atraktivni Lancer Evo VI, i to Tommi Makinen ediciju!

Do sada smo vam predstavljali razne “projekte” prepravki vozila, od kojih su neki više spadali u domen “budženja”, čisto da se kaže da liči željeni automobil, nego što je to zaista bilo tako. Ovaj put, moramo da “skinemo kapu” Brentu Colemanu, koji je napravio pravo malo remek-delo!

Naime, Brent je, kao veliki ljubitelj Mitsubishija, a naročito Lancer Evolution modela, odlučio da napravi mega-projekat i od svog Mirage napravi Lancer Evo VI, i to, ni manje, ni više, u izuzetno traženom Tommi Makinen Edition (TME) izdanju!

Naravno da je znatno pomogla i činjenica da su Lanceri tog vremena bili bazirani na Mirage porodici modela, na kojoj su se bazirali i neki Coltovi, ali je posao, čak i tako, bio više nego zahtevan jer je Evo VI TME prilično specifičan automobil te ne čudi što je trajao čitavih 12 godina!

Tokom tog perioda, Coleman je “ogolio” do metala svoj Mirage i gotovo svaki deo koji je specifičan za Evo VI, zamenio originalnim JDM delom. Dodatni problem predstavljala je i činjenica da je TME uglavnom bila sa volanom na desnoj strani te je trebalo pronaći delove za model sa “levim” volanom.

A da ne bi sve ostalo na “kozmetici”, Coleman se potrudio i promenio i pogonsku jedinicu za čuveni 4G63 turbo motor, ubacio i 4x4 pogon zbog kojeg je morao da prepravlja šasiju, tj. pod karoserije, kako bi se ubacilo kardansko vratilo i zadnji diferencijal.

I nakon svega, krajnji rezultat jeste prelepi Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition u atraktivnoj crvenoj boji, doduše, bez karakterističnih Ralliart nalepnica (za sada), koji mami poglede i uzdahe gde god da se pojavi. Kompletnu galeriju od preko 100 fotografija ovog projekta možete pogledati na Brentovoj Facebook stranici.

Đorđe Pavićević/TopSpeed