SRPSKI TANDEM: Oklopna vozila Miloš i Lazar 3 na ekskluzivnom testu! (VIDEO)

Da domaća namenska industrija i dalje ima itekako šta da pokaže, dokaz su oklopna vozila Miloš i Lazar 3 koja su se ovih dana našla na ekskluzivnom testu

Do sada smo na ovim stranicama mahom predstavljali strana oklopna vozila, i to uglavnom ruskog porekla, budući da za njima vlada i najveće interesovanje.

Naročito od kako se pojavila čitava nova generacija oklopnih vozila klase Typhoon (“Tajfun”), koji variraju od teškog četvorotočkaša KamAZ-53949 Typhoon-L, preko oklopnih kamiona Ural-63095 i 63099 pa do teškog 6x6 oklopnog vozila KamAZ-63968 Typhoon-K.

No, i dalje relativno mali broj ljudi zna da i Srbija ima svoje predstavnike u ovoj klasi vozila – kompaktni oklopni terenac BOV M16 po imenu Miloš, kao i najnoviju evoluciju teškog oklopnog vozila 8x8 koje se zove Lazar 3.

Da bi se naša javnost što bolje upoznala sa ovim tehničkim biserima koji su plod domaće pameti i koji po svojim karakteristikama, nimalo ne zaostaju za svetskom konkurencijom, ekipa emisije SAT Plus na čelu sa Mladenom Alvirovićem, ovih dana je testirala ova vozila na vojnom poligonu u Nikincima.

Ukoliko ste ljubitelji vojne tehnike i pratite tehnološka dostignuća iz ove oblasti, onda ćete sigurno uživati u ovoj emisiji gotovo pola sata ekskluzivnog video materijala.

Copyright: Radio televizija Srbije Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Đorđe Pavićević/TopSpeed