ŠOGUN PROTIV SAMURAJA: Subaru Impreza WRX STI vs Honda Civic Type R FD2! (VIDEO)

Zanimljiv „obračun“ dva, svojevremeno, izuzetno popularne japanske sportske limuzine, potpuno različite filozofije, koji su, pritom, još i modifikovani... Ko izlazi kao pobednik u ovom duelu?!

Subaru Imprezu ne treba posebno predstavljati, kultni japanski automobil doživeo je svoju najveću popularnost na reli stazama širom sveta i pokazao da kombinacija turbo benzinca i 4x4 pogona, čak i u limuzini C-segmenta, može biti itekako „ubojito oružje“.

U serijskoj verziji druge generacije, za dalekoistočno tržište, iz 2,0-litarskog turbo boksera EJ207 izvučeno je oko 265 konjskih snaga i 343 Nm (zavisno od evolucije i tržišta), odnosno oko 305 „konja“ i 405 Nm nakon Prodrive tretmana i tzv. Performance paketa (PPP).

S druge strane, Honda Civic Type R (FD2), bazirana na limuzini osme generacije Civica i namenjena isključivo japanskom tržištu, daleko je manje poznata, ali ništa manje poželjna u garažama mnogih ljubitelja japanskih „trkalica“.

Iz sada već kultnog atmosferskog 2,0-litarskog K20A motora isceđeno je, prema fabričkim podacima 225 konjskih snaga i „samo“ 215 Nm, i to uglavnom visoko u obrtajima, gotovo blizu „crvenog polja“. Uz to, pogon je, za razliku od Subaruovog 4x4, samo na prednjim točkovima.

Ovako da su suočeni, gotovo da se ne bi pričalo o pobedniku jer su sve prednosti na strani Impreze, međutim, ova dva automobila su dobila i određene modifikacije, te je tako Impreza pojačana na oko 340 „konja“, dok je Civic dobio mehanički Rotrex kompresor nakon čega je snaga skočila na čak 371 KS, a obrtni moment na 339 Nm!

Sada duel već ima smisla, ali i dalje nismo očekivali da pobednik bude baš tako očigledan!

Subaru Impreza WRX STI Prodrive (PPP)#TunedvsJDM Honda CIvic Type R FD2#Rotrex Supercharger

Đorđe Pavićević/TopSpeed