SANJARENJE: Sportski Nissan Silvia kako ga vidi dizajner Lade!

Nissan je, može se reći, poprilično zapostavio gamu sportskih modela, po kojima je ovaj brend postao svetski poznat, pa je sada na dizajnerima da pokažu šta bi sve moglo biti...

Ljubitelji Nissana verovatno se sa setom prisećaju vremena '90-ih i početka 2000-ih, kada je ovaj brend imao popriličan broj sportskih, i što je još važnije, relativno novih modela u svojoj ponudi.

Od kultnog GT-R (R32, R33 i R34), preko legendarnih Fairlady Z serije (300ZX Z32, 350Z Z33), pa do linije sportskih kupea S13, S14 i S15, u Japanu poznatih pod imenom Silvia.

Nažalost, ta vremena su izgleda davno prošla, GT-R R35 će uskoro napuniti 15 godina postojanja, 370Z je takođe „ostario“ i jedva čeka zamenu u vidu 400Z, dok su Silvie potpuno pale u zaborav i nestale.

Ipak, ljubitelji ovog brenda se ne predaju, te je tako Igor Sidorik, inače dizajner u Ladi, predstavio svoje viđenje nekog budućeg modela Silvia, koji, barem kako sada stvari stoje, teško da će ikada ugledati svetlost dana. No, ništa nas ne sprečava da sanjarimo, zar ne?

Đorđe Pavićević/TopSpeed