SALONSKI PRIMERAK: BMW M3 E30 prodat za neverovatnih 250.000 dolara! (VIDEO)

Ovih dana, jedan crveni BMW M3 E30 sa svega 13.000 pređenih kilometara, prodat je na aukciji za zaista četvrt miliona dolara!

Da i automobilima iz '80-ih skače vrednost, naročito ako su u pitanju sportski modeli koji nisu masovno proizvođeni, potvrđuje i ovaj BMW M3 E30, proizveden 1988. godine, koji je gotovo u salonskom stanju, sa 8.099 pređenih milja, odnosno 13.034 kilometra.

Ovih dana, na aukciji Bring a Trailer, ovaj prelepi primerak dostigao je cifru od čak 250.000 dolara, što je verovatno najviši iznos koji je jedan BMW iz '80-ih do sada ostvario, a da nije u pitanju prototip ili trkački automobil koji se takmičio tokom '80-ih.

Automobil pokreće dobro poznati 2,3-litarski četvorocilindarski benzinac, „uparen“ sa 5-stepenim manuelnim menjačem. Ovaj konkretan primerak namenjen je severoameričkom tržištu, ima brzinomer i odometar u miljama, tempomat, klima-uređaj, električne podizače prozora, Sport Evolution zadnji spojler, itd.

Enterijer je jednako dobro očuvan kao i spoljašnjost vozila, sedišta su presvučena bež kožom, tapacirung vrata, takođe u bež koži, u salonskom stanju, fabričke patosnice u sličnoj nijansi sa BMW logotipom, volan već legendarni trokraki sa trakicom u „M“ bojama, a tu je i stari, dobri fabrički „radio-kasetaš“.

Naravno, uz automobil ide i kompletna prateća dokumentacija, počevši od korisničkog uputstva, ne samo za vozilo, već i za radio-uređaj, alarm, itd. kao i servisna knjižica, računi održavanja za rezervne delove i rad tokom eksploatacije, kao i Carfax certifikat o istorijatu vozila.

Sve u svemu, izuzetan primerak i pravi „slatkiš“, ne samo za ljubitelje BMW-a, međutim, da li baš zaista i toliko vredi, teško je reći. Za 32 godine, svega 13.000 pređenih kilometara govori da se automobil izuzetno retko vozio, što je prava šteta, te se čini da mu je otpočetka izgleda sudbina da bude kolekcionarski primerak...

Walk around video for BAT of an extremely well taken care of E30 M3

Đorđe Pavićević/TopSpeed