PUTINOVA KRSTARICA: Kako nastaje ruska predsednička limuzina! (VIDEO)

24/01/2019. Đorđe Pavićević/TopSpeed

Aurus Senat ili poznatiji kao “Putinova limuzina” jeste najnovije prevozno sredstvo ruskog državnog vrha, a po prvi put smo u prilici da vidimo i kako je ovaj ultraluksuzni automobil nastao

Ako iole pratite dešavanja u automobilskom svetu, onda vam je svakako poznato ime Aurus Senat. Luksuzna ruska limuzina, namenjena pre svega državnom vrhu, ali i svim ostalima koji mogu da je priušte, ponovo je ovih dana bila u centru pažnje, za vreme posete predsednika Rusije, Vladimira Putina, Srbiji.

Dopremljeni avionom par dana ranije, u Srbiju su stigli ne samo predsednički automobil, koji je produžen i „blindiran“ u skladu sa najvišim standardima, već su stigli i Senati kakve će uskoro moći da kupe i „smrtnici“, budući da je nakon zvaničnog predstavljanja na Salonu automobila u Moskvi, krajem prošle godine, Aurus Senat odobren za prodaju.

Uz standardni model i produženi predsednički, ponudu će uskoro dopuniti i monovolumen i SUV, baziran na istoj Korzež platformi, a koji su trenutno u završnoj fazi razvoja. Inače, predsedničku limuzinu, tešku čitavih šest tona, pokreće 4,4-litarski twin-turbo V8 motor, razvijen u saradnji sa Porscheom, koji oslobađa 600 konjskih snaga.

U ponudi će se uskoro naći i nešto skromniji, 2,2-litarski četvorocilindarski agregat od 245 „konja“, koji će se ugrađivati u MPV, dok bi najprestižnije verzije, uključujući i predsedničke modele, trebale da dobiju snažni V12 motor od preko 800 konjskih snaga.

Ovih dana, državni razvojni centar NAMI, koji stoji iza ovog projekta, objavio je i video koji prikazuje proces nastajanja jednog ovakvog ultraluksuznog modela...

Đorđe Pavićević/TopSpeed

Минпромторг России показал процесс. Смотрим.2019