PUT KOJIM SE REĐE IDE: Tesla Model S sa Camaro V8 motorom! (VIDEO)

Dok neki koriste elektromotore iz Tesle kako bi ih ubacili u svoje klasične automobile, dotle drugi u taj isti Model S ugrađuju pravi V8 „muscle“ iz Chevy Camaro

Pre par dana, pisali smo o vlasniku Audija S5, koji je iz svog automobila „izbacio“ atmosferski V8 motor i umesto njega ugradio elektromotor i baterije iz Tesla Model S P85D, napravivši tako prvi S5 „na struju“!

Ovaj put, situacija ide u suprotnom smeru, te električni Tesla Model S 75 ostaje bez svoje pogonske jedinice i baterija, a umesto toga, stiže 6,2-litarski V8 LS3 motor iz prethodne, pete generacije modela Chevrolet Camaro.

Put kojim se definitivno ređe ide, ali koji, barem u slučaju 75 verzije, donosi više snage, budući da Tesla raspolaže sa 382 KS, dok Chevroletov V8 nudi 426 „konja“. S druge strane, obrtni moment je i dalje na strani Tesle, od 659 Nm u poređenju sa 575 Nm kod V8-ice.

You are missing out if you don’t have this on your phonehttps://ebayvehicle.com/app/RichRebuildsThis is the beginning of the worlds first truly gas powered LS swapped V8 Tesla, lets get started...Thanks to www.leecparts.com for the LS V8!Instagram - @richiebkiddPlease support us on Patreonhttps://www.patreon.com/RichRebuildsE-mail: richrebuilds@gmail.comInstagram: https://www.instagram.com/richiebkidd/Mailbox:P.O. Box 1041Salem, MA 01970

Kompletnog Teslu bez motora bilo je nešto teže naći, pa je izbor pao na vozilo sa otpada, koje je slupano i za koje će dostra truda biti potrebno da bi izgledao kao nekad. No, ukoliko više volite „grmljavinu“ V8 motora od „zvuka tišine“ elektropogona, onda je ovo, ipak, „pravi put“!

Đorđe Pavićević/TopSpeed