PRONAŠAO UTEHU: Vettel kupio Mansellov Williams FW14B!

Iako još uvek nema angažman za narednu sezonu, četvorostruki šampion sveta F1, Sebastian Vettel, pronašao je način kako da se zabavi kupujući Williams FW14B iz 1992. godine kojeg je vozio Nigel Mansell

Ova sezona, koja je ujedno i poslednja za Vettela u Ferrarija, a moguće i u Formuli 1, definitivno ne ide po planu jer je SF1000 od bolida sposobnog za pobede, “propao” u sredinu poretka, pa i niže... No, Nemac bar ima dovoljno novca da se “zabavi” na neki drugi način!

Naime, Vettel je veliki ljubitelj starih motocikala, ali i F1 bolida iz perioda “zlatnih” ’80-ih i sredine ’90-ih, kada su ih pokretale daleko egzotičnije pogonske jedinice. Tako je Sebastian, prema pisanju nemačke štampe, nedavno na aukciji kupio šampionski Williams FW14B iz 1992. godine, kojeg je vozio Nigel Mansell.

Prema rečima Vettela, taj automobil mu je oduvek bio jedan od omiljenih, a imajući u vidu i da je legendarni Mansell imao broj 5, baš kao što to sada ima Vettel, prilika se jednostavno nije smela propustiti! Podsetimo, FW14B pokretao je Renaultov 3,5-litarski V10 motor, a 1992. godine Mansell je osvojio prvi i jedinu F1 titulu vozeći ga.

Nije poznato koliko je Nemac platio ovaj Williams, ali je 2019. godine jedan od šest napravljenih FW14B (za Mansella i Patresea), prodat na Bonhams aukciji za nešto više od tri miliona evra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed