PRILIKA ŽIVOTA: Mitsubishi rasprodaje svoju kolekciju!

Ako ste ljubitelj Mitsubishi modela, ovo je prava poslastiva za vas jer se na aukciji nalazi čak 14 legendarnih modela, uključujući popularne Lancer Evolution verzije, kupe Starion, egzotični 3000GT...

Mitsubishi Motors UK nedavno je odlučio da rasproda svoju kolekciju od 14 vozila, gotovo muzejskog statusa, koji predstavljaju vrednu zbirku staru i do 40 godina (najstariji primerci su iz 1974.), a među njima, ima i znatno mlađih modela koji već sada imaju kultni status.

Dovoljno je samo spomenuti Lancer VI Evolution Tommi Makinen Edition (TME), potpisan od strane četvorostrukog finskog reli šampiona, zatim Evo IX iz limitirane edicije MR FQ-360, pa Evo X iz jednako egzotične MR FQ-440 serije, itd.

Tu je i terenac Shogun/Pajero iz 1987. godine, prelepi kupe Starion iz 1988. godine, reli verzija Galanta 2.0 GTI, pikap L200 Desert Warrior, pa i Mitsubishi 3000 GT. Jedan od najstarijih jeste Colt Lancer 1.4 iz davne 1974. godine, kao i njegov „vršnjak“ Colt Galant 2.0.

Aukcija za ova vozila biće održana 1. aprila, a ono što treba naglasiti jeste da su ponuđeni modeli na aukciji bez tzv. rezerve, odnosno da će biti prihvaćena ma koja izlicitirana suma. Ako ste zainteresovani, pravac na Auto Auction i odaberite svog „pulena“.

Đorđe Pavićević/TopSpeed