PRAVI ILI FEJK: Da li je ovo zaista koncept Apple automobila!? (VIDEO)

Već neko vreme se priča kako je i Apple odlučio da zakorači u svet četvorotočkaša, nakon što je Sony predstavio svoj Vision-S. Da li je ovo ta priča ili...!?

Digitalni gigant Sony početkom ove godine predstavio je Vision-S, koncept električne limuzine koja bi trebala u dogledno vreme da bude pandan Tesli i ovu poznatu japansku korporaciju uvede u svet automobilizma.

Ubrzo zatim, iz Apple je stigla vest da i ova američka kompanija razmišlja o automobilima, te da je izvesno da bi se u doglednoj budućnosti publici mogao predstaviti koncept na električni pogon.

Da li je to ovaj, koji je proteklih dana „okupirao“ društvene mreže i za koji se „tvrdi“ da je već u procesu testiranja? Odmah da vas razočaramo, odgovor je ipak NE!

Iako izgleda atraktivno, naročito na tzv. trackball „točkovima“ (kuglama), ovo je veoma dobra kompjuterska animacija već postojećeg Mercedesovog Vision GT automobila iz 2013. godine na koji je „nalepljen“ Apple logo.

#car #TikTok

Drugim rečima, prilično uverljiv, ali ipak „fake“ video, dok ćemo na Apple automobil morati da čekamo barem do sredine naredne godine, kada su najave da bi studija mogla da bude publikovana.

Đorđe Pavićević/TopSpeed