O UKUSIMA SE NE RASPRAVLJA: BMW Serija 5 E60 sa „novim nosom“!

Imate „stari“ BMW Serije 5, a želeli biste da dobijete „moderniji“ prednji deo vozila, po ugledu na aktuelne minhenske modele? Nikakav problem, postoji rešenje i za to!

BMW Seriju 5 E60 ne treba posebno predstavljati... Nekim omražen zbog svog „Bangle“ dizajna, drugima opet svevremenskog izgleda, našao je put do mnogih koji su tražili udobnu poslovnu limuzinu za relativno pristupačan novac.

Gledano sa ove distance, od decenije i po, dizajn i nije toliko neusaglašen koliko kod nekih novijih modela, no, ukusi su različiti, pa samim tim i činjenica da neko želi E60 da „preruši“ u automobil sa maskom od aktuelnog M3, odnosno M4!?

Tu na scenu stupa kineska firma Taobao, koja od ABS plastike proizvodi prednji branik sa maskom za pomenuti E60, po uzoru na aktuelni M3/M4, sa vertikalnim „bubrezima“ („nozdrvama“). Koliko to skladno deluje, možete videti na priloženim fotografijama.

S druge strane, postoji i opcija, nešto diskretnija, bazirana na „nosu“ BMW Serije 2, koja izgleda agresivno, ali ne previše napadno i neskladno. Jedino što kvari utisak, barem na ovim fotografijama, jeste ne baš uzorno uklapanje na samo vozilo, gde se jasno vide različiti zazori.

No, ukoliko vam sve pomenuto ne smeta, te žarko želite da „ponovite“ svoj E60, pogledajte ponudu Taobao kompanije i možda pronađete nešto po vašem ukusu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed