NEMAČKI HACHIROKU: Opel Kadett u Initial D izdanju!

Da je, kojim slučajem, Opel Kadett proizvođen u Japanu, kao Toyota Corolla AE86, da li bismo imali i ovakvu verziju, po uzoru na Initial D!?

Gotovo da nema ljubitelja japanskih automobila koji nije čitao Initial D manga strip ili makar gledao film iz ovog serijala, u kojem „glavnu ulogu“ ima Toyota Corolla AE86 u sada već kultnom crno-belom izdanju.

Nažalost, evropski ljubitelji automobila ostali su uskraćeni za pomenuti model, pa i generalno čitav „pokret“ zasnovan na Initial D serijalu.

No, to ne znači da nema entuzijasta, kao što je Brazilac Robert, koji se „poigrao“ sa digitalnom preradom starog Opel Kadetta i napravio ga u Initial D stilu.

Tu su i „naduvani“ blatobrani u ultra-wide izdanju, spojleri napred i pozadi, ukrasni detalji na svetlosnim grupama, veliki difuzor vazduha pozadi sa četiri izduvne cevi, široki sportski pneumatici, itd.

Bili ljubitelji Initial D serijala ili ne, mora se priznati da stari Kadett ovako izgleda znatno drugačije i da je dobio neki japanski „šmek“ '80-ih godina, kada su automobili još uvek imali dušu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed