JEDINSTVENA PRILIKA: Čak 5 Plymouth Barracuda iz 1965. po ceni od samo 4000 dolara!

Ako ste ljubitelj američkih automobila iz '60-ih godina, onda svakako znate za Plymouth Barracudu... Ovo je jedinstvena prilika da za relativno malu sumu, kupite čak pet primeraka!

Model Plymouth Barracuda je jedan od automobila iz zlatne ere '60-ih i '70-ih godina, koji je za relativno kratko vreme, drastično evoluirao od sportskog kupea pomalo neobičnog dizajna u pravi američki „muscle car“, koji je sa čuvenim HEMI motorom postao san mnogih, a na aukcijama dostizao i milionske iznose!

Ovaj put, u pitanju su prvi primerci Barracude, iz 1965. godine, koji su stigli do poznatog Craigslist oglasnika, a prodavac, kako navodi, prodaje čak pet primeraka, sve zajedno po ceni od zaista povoljnih 4000 dolara, odnosno oko 800 dolara po vozilu.

Naravno, automobili su daleko od odličnog stanja, prilično zapušteni i „zaboravljeni“, ali su kao osnova za projekat restauracije gotovo idealni. Neke od automobila pokreće 4,5-litarski V8 motor, dok je kod drugih redni „šestak“ od 3,7 litara zapremine. Uz njih stižu ili 3-stepeni manuelni ili automatski menjač, zavisno od modela...

Primerci za prodaju nalaze se u Kaliforniji, gde je sunce „uzelo danak“ kada je reč o enterijeru, ali ako ništa drugo, manjak vlage je barem sprečio pojavu dubinske korozije.

Na nekim primercima nedostaju određeni elementi karoserije, ali je gotovo sigurno da sa kupovinom svih pet, možete „kompletirati“ barem jedan, uz dodatna ulaganja, naravno. Detaljnije o ovim automobilima pogledajte OVDE.

Đorđe Pavićević/TopSpeed