ISKONSKI DUEL: Ferrari F8 Tributo vs Porsche 911 Turbo S (VIDEO)

Koliko je staro rivalstvo Ferrarija i Forda, gotovo je jednako, ako ne i intenzivnije ono između Ferrarija i Porschea, a ovaj put, “koplja su ukrstili” F8 Tributo i 911 Turbo S Cabriolet

Čak i oni nešto stariji, sigurno se sećaju da su oduvek aktuelna bila poređenja „koji je brži“ – Ferrari 308 GTB ili Porsche 911 (930), a situacija se naročito „zakuvala“ dolaskom ultimativnih modela F40 i 959, koji su u to vreme bili na vrhu ponude supersportskih modela.

Danas, situacija je nešto drugačija, barem što se ponude tiče, iznad supersportista nalaze se i tzv. hipersportski automobili, ali je i dalje ostalo aktuelno pitanje „ko je brži“, odnosno „ko bolje ubrzava“ – Porsche ili Ferrari!?

Ovaj put, na jednoj strani je Ferrari F8 Tributo, sa 3,9-litarskim twin-turbo V8 motorom od 710 „konja“ i pogono na zadnje točkove, dok je Porscheov predstavnik neumorni 911, generacije 992, i to u Turbo S verziji sa 3,7-litarskim šestocilindarskim twin-turbo bokserom od oko 640 „konja“.

Ono što jeste otežavajuća okolnost za 911-icu jeste činjenica da je u Cabriolet izdanju, koje je po pravilu nešto teže u odnosu na Coupe, ali zato Porsche raspolaže sa 4x4 pogonom koji umnogome poboljšava trakciju i start iz mesta, dok se Ferrari muči da prenese 700+ „konja“ na samo dva točka.

Visit http://ridge.com/DRAGTIMES and see their holiday guide, and use code“DRAGTIMES” for 10% offWe get some basline performance numbers on the new 2021 Porsche 911 992 Turbo S and compare it against the Ferrari F8 Tributo.Gear we use: https://goo.gl/4AczKSFOLLOW ON INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dragtimescom/FOLLOW ON FACEBOOK: https://www.facebook.com/dragtimes/#992turbos#ferrari#f8tributo

Đorđe Pavićević/TopSpeed