IPAK VOLJEN I U AMERICI: Kako „pali“ američki Yugo GV iz 1987. godine? (VIDEO)

Iako su ga mnogi, naročito u Americi, proglasili za jedan od najgorih automobila ikada, „Jugić“ i dalje okuplja prilično velik broj fanova, čak i „preko bare“, a prava potvrda toga jeste i jedan vlasnik verzije GV iz 1987. godine

Zlatno doba Zastavinog „internacionalnog“ poslovanja, tokom '80-ih godina, kada se veliki broj „Jugića“ izvozio u Sjedinjene Američke Države, mnogi se i danas sećaju, uglavnom sa setom, jer uprkos (ne)kvalitetu tih automobila, mora se priznati da su imali dušu, bili relativno jednostavni i jeftini za održavanje.

U Americi ih je, uprkos velikom broju izvezenih primeraka, ubrzo sustigao loš glas, međutim, bilo je i onih Amerikanaca koji su voleli i još uvek se rado sećaju svojih „Jugića“! Pa čak i danas, postoje ljubitelji ovog modela koji očuvane primerke „kriju“ u svojim garažama, kao što je ovaj Yugo GV iz 1987. godine, sa oko 65.000 pređenih kilometara.

Šta više, vlasnik je pokazao i kako njegov Yugo GV „pali“ na spoljnih 0 stepeni Celzijusa (doduše, unutar garaže), nakon što nedelju dana nije startovan. Jeste, ima tu sitnijih nedostataka, kao što je previsok „ler“, ali kao što i vlasnik reče, to se brzo i lako reši. Inače, motor je serijski 1,1-litarski sa karburatorom, snage 55 „konja“ i „uparen“ sa 4-stepenim manuelnim menjačem.

In this video, I’m cold starting my carbureted 1987 Yugo GV after it’s been sitting for about a week. It’s currently 35 degrees (F) outside. It’s an almost rust free, all original survivor with ~40k miles. Let’s see how it does!

A kako je jednostavna zamena ulja, demonstrirao je na narednom snimku, i to sve u „domaćoj radinosti“, na navozima između dve kuće. Na snimku se može primetiti i da „Jugić“ još uvek poseduje originalne sarajevske tablice, sa kojima je uvežen u SAD.

Today, we're doing a simple oil change on my 1987 Yugo GV. I'll show you exactly what you'll need, the steps you need to take, and exactly how to do it! You may not have a Yugo of your own, but this video will show you what the process was like on mine.

Inače, ovde nije reč samo o „kolekcionaru“ koji svoj „Jugić“ drži u garaži već je ovaj Yugo GV registrovan i vozi se često. Šta više, vlasnik je postavio čak i fotografiju kako Yugo „pomaže“ Chevrolet Cobaltu (koji vozi njegova verenica) da „upali“! Uostalom, posetite njegovu Facebook stranicu, ima štošta zanimljivog da se vidi!

Đorđe Pavićević/TopSpeed