IGRA BROJEVA: Slučajnost ili sudbina!?

Da li ste znali da kada saberete startne brojeve sva četiri Yamahina vozača, fabrička i satelitska, dobijete broj njihovog novog test-vozača!?

Ovih dana, Yamaha MotoGP tim je u centru pažnje iz više razloga... Prvi je, svakako, angažman mladog Quartarara za fabričku ekipu od naredne sezone, a samim tim i odlazak Rossija ili u penziju, ili u „satelitski“ Petronas tim.

Druga jeste angažman novog test-vozača, Jorge Lorenza, koji se nakon ne baš uspešnih „pohoda“ u Ducatiju i Hondi, vraća u Yamahu, doduše, u nešto drugačijoj ulozi u odnosu na koju smo navikli da ga gledamo.

A na njegovoj Instagram stranici, juče je osvanula zanimljiva fotografija, na kojoj je Lorenzo skrenuo pažnju na startne brojeve vozača Yamahe (fabričke i satelitske), koji kada se saberu, dobija se broj 99, što je upravo startni broj Lorenza!

I zaista, ova igra brojeva kao da je sada dobila i neko dublje značenje (inače, do pre dve sezone, Vinales je koristio broj 25). Da li to znači da će i Yamaha napokon izaći iz krize i vratiti se na pobednički put na kojem je, uz manje „pauze“, još od 2004. godine, ostaje da vidimo.

Đorđe Pavićević/TopSpeed