HILJADITINKA PRESUDILA: Da li je ovo najtesnija pobeda ikada!? (VIDEO)

Proteklog vikenda, u okviru američkog Mazda MX-5 kupa, održana je trka 12 časova Sebringa, na kojoj je pobednika i drugoplasiranog delila hiljaditinka, dok je treći stigao sa 13 hiljaditih delova sekunde zakašnjenja!

Ono što ponekad imamo priliku da vidimo u drugim šampionatima automobilskih takmičenja, najčešće u nižim kategorijama, jeste ono što bismo vrlo rado gledali i u Formuli 1, da su pravila bolje smišljena i da su timovi, koliko-toliko izjednačeniji.

No, čak i tako, uvek je uživanje videti uzbudljiv finiš trke, a naročito one koja je trajala čitavih 12 sati, kao što je to bilo prošlog vikenda u Sebringu, kada su u okviru Mazda MX-5 Cup, prva tri vozača kroz cilj prošli u razmaku od 13 hiljaditinki, a da čak ni foto-finiš nije mogao da presudi ko je pobednik, jer ih je delila samo hiljaditinka!

Uostalom, najbolje je da pogledate pretposlednji i poslednji krug ove fenomenalne trke i lično se uverite kolika je zapravo neizvesnost bila sve do linije cilja... pa i nakon nje! Takođe, možete pogledati i najzanimljivije detalje iz cele trke OVDE.

Đorđe Pavićević/TopSpeed