GYMKHANA NA RUSKI NAČIN: Evil Empire u tandem driftu ulicama Sankt Petersburga! (VIDEO)

Ruski drift tim Evil Empire (Zla imperija) pokazao je da nije Ken Block jedini koji ume da zabavi driftovanjem na gradskim ulicama, a ovaj put, svoje umeće demonstrirali su vozeći specijalne Flanker-F modele

Još od pada „Gvozdene zavese“, ljudi sa prostora bivšeg SSSR-a trude se da pokažu i dokažu da su po umeću i znanju, apsolutno ravnopravni sa „kolegama“ sa Zapada, uprkos velikom „hendikepu“ komunističkog nasleđa i svih materijalnih problema koji su time proizišli.

Da i auto-industrija, ali i auto-sport itekako „hvataju korak“ sa Zapadom, to je svima jasno, a u poslednje vreme, sve su popularnije egzibicione, ekstremne discipline, kao što su drag, pa i drift trke.

Ruski tim Evil Empire („Zla imperija“) – termin koji je Ronald Regan svojevremeno upotrebio za SSSR, jeste specijalizovan baš za drift, a jedna od poslednjih aktivnosti koju su upriličili bilo je sinhrono tandem driftovanje ulicama Sankt Petersburga.

I to nije sve, jer su za to korišćena dva specijalna automobila po imenu Flanker-F (kao omaž NATO nazivu za avion Suhoj Su-37), proizvedena u domaćim radionicama baš za potrebe drifta, a na osnovu iskustva sa Toyotom Suprom i BMW Serij 3.

Spolja, automobil izgleda gotovo kao kopija danskog Zenvo ST1, međutim, u pitanju je samo karoserija, i to od ugljeničnih vlakana, dok se „ispod lima“ krije specijalno pravljena cevasta šasija.

Za pogon je odabran Chevroletov LS7 motor V8 konfiguracije, zapremine 7,6 litara, koji prema podacima sa „valjaka“, oslobađa 640 „konja“ i 760 Nm, i to na točkovima!

Первый в мире парный дрифт в живом городе!Единственные в мире дрифтовые гиперкары Flanker F под управлением Сергея Кабаргина и Аркадия Цареградцева. Место действия: Россия, Санкт-Петербург.Внимание! Не повторять, опасно для жизни. За рулем профессиональные гонщики, перекрытие согласовано и обеспечивалось спец. службами. ///The world's first tandem drift in a live city! The world's only drift hypercars Flanker F driven by Sergei Kabargin and Arkady Tsaregradtsev. Location: Russia, St. Petersburg. Attention! Not to repeat, life-threatening. Driven by professional racers, road blocking agreed and approved and carried out by the security services.Инстаграмы пилотов/Pilot's IG:@kabargin.drift@tsaregradsev_ark Полный цикл видеопроизводства:www.instagram.com/29productioncomСогласование локаций для съемок:  www.instagram.com/igorzhilkinproduction Full-service video production: 29 PRODUCTION#ddkaba #flankersinthecity #driftaroundtheworld #29production

Đorđe Pavićević/TopSpeed