GASTARBAJTERSKI SAN: Legendarni Mercedes 190, ali sa V12 motorom iz S-klase! (VIDEO)

Gotovo da nema ljubitelja automobila koji se ne seće legendarnog Mercedesa 190 W201, koji je veoma popularan bio i na našim prostorima... No, umesto slabašnog motora, ovde se ispod haube krije prava zver!

Jedan od najpopularnijih luksuznih automobila u Evropi '80-ih godina, pa i kod nas, svakako je bio Mercedes-Benz 190 (W201), koji je predstavljen davne 1982. godine, a bio je prethodnik serije modela koje danas poznajemo kao C-klasa.

Ako izuzmemo par specijalnih serija sa Cosworth motorom (190 E 2.3-16 i 2.5-16), koje su bile praktično homologacione verzije napravljene za nastup u nemačkom DTM šampionatu i direktni konkurent BMW-u M3 E30, sama 190-ka se nija mogla pohvaliti nekim snažnim agregatima, niti benzincima, niti dizelima.

Otuda ne čudi želja jednog od vlasnika 190-ke, Johan Mutera, da za pogonsku jedinicu odabere neki snažniji Mercedesov motor, a što da ne M120 V12 iz S-klase, zapremine 6,0 litara, sa 408 konjskih snaga i 580 Nm, ako već može da stane u motorski prostor.

Staje, ali „knap“, što bi se reklo, s tim da je Johan morao da prilagodi i računarsku jedinicu motora i transmisije, a ugradio je i tzv. polugice za promenu stepena prenosa na volanu. Kako navodi, motor oslobađa oko 425 „konja“ i 585 Nm obrtnog momenta, a uz to ispunjava i sve ekološke norme propisane za Mercedes 190 iz 1984. godine.

Podsetimo, ovaj isti motor ugrađivao se čak i u Pagani Zondu C12, pre nego što je C12-S dobila motor od 7,0 litara i gotovo 550 „konja“, tako da 190-ka s njim sigurno ide „kao metak“! Jedino bismo možda odabrali neke drugačije „felne“ od ovih koje su trenutno na Johanovom Mercedesu.

➤Don't forget to subscribe ! http://bit.ly/SubscribeJMSpeedshop➤Website: http://jmspeedshop.com➤instagram: https://www.instagram.com/johanmuter/Yess!!The Mercedes 190 V12 first street legal drive !!! it took me some time to get it fully registratedand it is now fully street legal also the Yearly test is done so i can drive with the car i have done already some driving to the checks i needed to go to with the carto get the registration done and that was about 800klm in total.so that was a good test for the car and for me to get familiair with the new character of the car.it is just so different but in a good way it still feels like a 190 but the sound and vibrations that the normal 190 have is not there anymore it is not the same but drives very goodalso with the 722.6 transmission if there are any questions about this video or project just ask https://jmspeedshop.com

Više detalja o ovoj prepravci možete naći na Johanovom sajtu JMSpeedshop.

Đorđe Pavićević/TopSpeed