EGZOTIKA DOBILA NOVOG VLASNIKA: Prodat Mercedes S600 Coupe koji je vozio Michael Jordan!

Nedavno je na eBay aukciji prodata prava automobilska egzotika, možda ne toliko s tehničke, koliko sa vlasničke tačke gledanja, budući da je nekada pripadao slavnom Michael Jordanu

Ako vam kažemo da je Mercedes-Benz S600 Coupe (C140) iz 1996. godine na eBay aukciji dostigao cifru od čak 202.200 dolara, nećete nam verovati budući da toliki iznos teško može podići i činjenica da se radi o izdanju koje je „potpisao“ tjuner Lorinser jer za tu cenu možete kupiti novi Porsche 911 Turbo S.

No, ako vam kažemo da je to automobil kojeg je nekada vozio i od Lorinsera poručio slavni košarkaš Chicago Bullsa, Michael Jordan, onda je to već neka sasvim druga priča! Aukcija je otpočela simboličnim iznosom od 23 dolara, da bi nakon 177 ponuda, dostigla pomenuti iznos od preko 200 hiljada dolara!

Automobil pokreće atmosferski 6,0-litarski V12 motor koji oslobađa 390 konjskih snaga i 570 Nm obrtnog momenta, a „uparen“ je sa 5-stepenim 5G-Tronic automatskim menjačem. Vozilo je prešlo 157.085 milja, odnosno 252.804 kilometara.

Na njemu se nalaze upadljivi veliki Lorinser hromirani naplaci, poseduje panoramski krov, odnosno tzv. „šiber“, kočioni diskovi na sva četiri točka se podrazumevaju, kao i kožni enterijer u sivoj boji. Naravno, tu su još i grejana elektropodesiva sedišta, tempomat, dvozonski klima-uređaj i slično.

Prodavac je Beverly Hills Car Club, koji je uz solidan broj fotografija vozila, priložio i sertifikat autentičnosti vozila i njegovog vlasništva od strane slavnog Michael Jordana, kao i njegove bivše supruge Juanite Vanoy Jordan.

Šta reći na kraju, osim da se još jednom potvrdilo da za krajnju cenu nije baš bitno koji je automobil u pitanju već ko je taj automobil vozio, odnosno imao u vlasništvu. A ima li bolje „preporuke“ od sportske megazvezde Jordana!?

Đorđe Pavićević/TopSpeed