E, TO JE KOMŠIJA: Spasao tuđu Mazdu RX-7 od poplave!

Elementarne nepogode su obično pravi test ne samo sposobnosti i snalažljivosti, ali istovremeno i humanosti, kada je od velike važnosti pomoći i drugima u nevolji

Nedavno je u gradiću Gulfport, u američkoj saveznoj državi Misisipi, došlo do obilnih padavina, koje su ubrzo izazvale velike poplave. U svom tom „haosu“, našao se i jedan svetli primer uzornog sugrađanina, pre svega dobrog čoveka, koji je spasao automobil potpuno nepoznatom čoveku.

Naime, Austin Owens je primetio da će na garažnom parkingu, jedna atraktivna narandžasta Mazda RX-7 ubrzo nastradati, budući da je voda već krenula da stiže do pragova vrata. Owens se ubrzo vratio sa svojim Ford Bronco, „naoružan“ dizalicom i blokovima koje je podmetnuo pod točkove Mazde!

U međuvremenu, pojavila su se braća, jedan vlasnik Ferrarija 360, parkiran u istoj garaži, a drugi vlasnik upravo Mazde, izvesni Khuong Kguyen. Uz pomoć Owensa, uspeli su i natovarili na prikolicu Ferrari, budući da je voda već ubrzano nadolazila, a po Mazdu su došli nešto kasnije, budući da je ona bila koliko-toliko obezbeđena.

Naravno, vlasnik Mazde za „spas“ svog ljubimca umnogome može da zahvali Owensu, naročito što Mazda nije bila „kasko“ osigurana, te bi svaka šteta na njoj itekako „udarila po džepu“ vlasnika. Eto još jedne potvrde da još uvek ima dobrih ljudi, samo što se u današnje vreme, baš i ne nalaze tako lako.

Đorđe Pavićević/TopSpeed