DIRLJIV PRIZOR: Legendarni Wayne Rainey ponovo na motociklu! (VIDEO)

Punih 26 godina nakon tragičnog pada u Misanu nakon kojeg je ostao paralizovan od struka naniže, američki moto šampion Wayne Rainey ponovo je „seo“ na Yamahu!

Oni nešto stariji, koji se sećaju vremena i pre MotoGP šampionata, kada su „kraljevskom“ klasom od 500 „kubika“ vladali uglavnom Amerikanci i Australijanci, sigurno da ne zaboravljaju legendu kakav je Wayne Rainey, koji je od 1990. do 1992. osvojio tri uzastopne titule za Yamahu.

Nažalost, 1993. godine, na trci u Misanu, svega tri trke pre kraja šampionata, u kojem je tada vodio ispred Kevina Schwantza, doživeo je težak pad tokom kojeg je slomio kičmu i ostao paralizovan od struka naniže (tačnije, sredine grudnog koša), čime je okončana jedna blistava karijera.

History Made: 26 years after his accident in the Italian Grand Prix, Wayne Rainey got the chance to ride again when he took to the racetrack on a modified Yamaha YZF-R1 this week in California.Watch the MotoAmerica 2019 season on demand on MotoAmerica Live+: https://www.motoamericaliveplus.com/Follow Wayne RaineyInstagram: https://www.instagram.com/wrainey60/Twitter: https://twitter.com/WayneRainey60Follow MotoAmericaFacebook: https://www.facebook.com/MotoAmerica/Instagram: https://instagram.com/motoamericaTwitter: https://twitter.com/motoamerica1Follow Yamaha Motor USAFacebook: https://www.facebook.com/yamahamotorusa/Instagram: https://www.instagram.com/yamahamotorusa/Twitter: https://twitter.com/YamahaMotorUSAFollow Alpinestars Inc.Facebook: https://www.facebook.com/Alpinestars/Instagram: https://www.instagram.com/alpinestars/Twitter: https://twitter.com/alpinestars#WayneRainey #MotoAmerica #YamahaMotorUSA #AlpineStars #RideDunlop

Sada, 26 godina nakon pada, legendarni Wayne Rainey se ponovo našao na Yamahi, ovaj put YZR-R1 koja je specijalno modifikovana kako bi Rainey mogao da sedne, a „čizme“ fiksirane za oslonce za noge.

Đorđe Pavićević/TopSpeed