DA LI JE MOGUĆE: Od izvora zaraze do salonskog stanja!?

Prilikom kupovine polovnog automobila, svakako da je dosta važno i to u kakavom je stanju enterijer, ali mnogi ne mogu ni da pretpostave kako su možda neki od njih izgledali pre “sređivanja”

Iako se većina vlasnika automobila prvenstveno odlučuje za neki model na osnovu vizuelnog nastupa, itekako je važno i kako se osećate u enterijeru, odnosno da li vam je dovoljno udoban, prostran i u skladu sa onim što od svog “ljubimca” i očekujete.

Međutim, ukoliko čak i na kratko zapostavite održavanje svog vozila, naročito u enterijeru, posledice mogu biti zaista neočekivane. Jedan vlasnik Volkswagen Golfa iz Australije žalio se da čuje zvuk vode u svom automobilu, misleći da zaptivke negde ne “dithtuju” te da je voda nakon kiše (ili pranja) ušla u kabinu.

Kako se kasnije ispostavilo, u pitanju je ipak bio zaboravljen otvoren prozor tokom kiše, gde je voda u obilnim količinama ušla u kabinu i poprilično navlažila enterijer. Da stvar bude gora, vlasnik je nedugo posle toga, svoj automobil ostavio nedelju dana parkiran, usled drugih obaveza, a kada se vratio, imao je šta i da vidi!

U enterijeru je bukvalno krenuo da cveta samostalni ekosistem, a buđ raznih boja i oblika bila je na gotovo svim delovima, praćena nekom neidentifikovanom materijom, smeđe boje, na samom podu enterijera. Što je najgore, poprilično “načet” bio je čak i volan!

No, onda su Rod i Craig, stručnjaci iz Professional Car Detailing, uzeli stvar u svoje ruke i krenuli da sređuju Golf, kao da ga spremaju za prodaju, te je, verovali ili ne, nakon višednevnog tretmana, enterijer Volkswagena vraćen u prvobitno stanje, koje je, prema njihovim rečima, bilo više nego zadovoljavajuće u startu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed