CENZURISANO: Zašto su u Australiji zabranili ovu Toyotinu reklamu za Yaris!? (VIDEO)

U eri kada smo mislili da je doba cenzura daleko iza nas, izgleda da mnogo toga nije dozvoljeno i da nekima “bode oči”. Najnovija Toyotina reklama za Yaris je pravi primer!

Sigurno ste do sada bili u prilici da vidite neke “zabranjene” reklame, uglavnom za poznate brendove, koje su na granici “nevaljalog” i koje bi verovatno izazvale oprečna mišljenja.

Međutim, ima i onih u kojima zaista niste sigurni šta je ko video loše u tome i zbog čega je proglašena “nedozvoljenom”! Upravo jedan takav primer jeste i Toyotina reklama za novu gamu modela Yaris.

Verovali ili ne, na svega sekundu ili dve, vidi se i Yaris GR koji izlazi iz ambara i oštrije skreće, a to je “cenzore” u Australiji (Ad Standarsds Community Panel) asociralo na “nebezbednu vožnju” što je bilo sasvim dovoljno da reklama dobije “crveno svetlo”!

Nije vredela ni žalba Toyote i tvrdnja da su sva vozila vožena dozvoljenom brzinom, na zatvorenim putevima tokom snimanja, sa profesionalnim vozačima, što je i notirano u video zapisu. Očigledno da su došla neka nova vremena gde se mnogo toga smatra nepodobnim, a stara izreka lepo kaže: "besposleni pop i jariće krsti".

Đorđe Pavićević/TopSpeed