BRUTALNA OSVETA: Otpušteni radnik Mercedesa uništio preko 50 vozila!?

U novogodišnjoj noći, jedan Španac, bivši radnik fabrike, buldožerom upao u Mercedesovu proizvodne pogone Vitoria-Gasteiz i napravio pravi haos!

Da li je u pitanju „slavlje“ koje se otelo kontroli ili je ovo osvetnički potez jednog 38-godišnjeg Baskijca, koji je svojevremeno radio u ovoj fabrici (neki izvori čak navode da je otpušten 31. decembra!), teško je reći za sada, ali je rezultat prilično destruktivan!

Naime, pomenuti 38-godišnjak je ukrao jedan buldožer i sa njim prešao 20 kilometara dok nije stigao do Mercedesove fabrike, u koju je „upao“ probijajući glavnu kapiju, nakon čega je buldožerom uništio, prema prvim informacijama, čak 69 modela Mercedes-Benz V-klase.

Ukupna šteta na vozilima i objektima fabrike iznosi oko šest miliona dolara, a kako se navodi, „vandal“ je u putu od mesta na kom je ukrao buldožer pa do fabrike, napravio još manjih ekscesa. Na svu sreću, buldožerom nije ušao unutar fabričke hale gde bi šteta na proizvodnim linijama bila znatno veća.

Istraga je u toku nakon koje bi trebalo više informacija da bude dostupno javnosti, kao i da se sazna pravi uzrok ovog čina vandalizma...

Đorđe Pavićević/TopSpeed