UPOREDNI TRACK TEST Lamborghini Urus vs Audi RS6 Avant: Dva tela, jedno srce!

U novom broju TopSpeed magazina, na uporednom testu, našla su se dva “rođaka” koji se i na ulici retko sreću, a kamoli na pisti! Da li su SUV i porodični karavan “zalutali” na trkačku stazu ili, ipak, imaju mnogo toga da pokažu!?

Toliko različiti, a opet, imaju i jednu zajedničku „crtu“ – od vozila sa velikim prtljažnikom ili pozamašnom visinom, ne očekuje se da na stazi budu toliko ubedljiva, brza, upravljiva i, iznad svega, zabavna!

Audi RS6 generacijama pokazuje i dokazuje da i karavani mogu da izazovu erupciju, i snage, i emocija. Sa 4,0-litarskim biturbo motorom od 600 „konja“ ispod „haube“, lako dostiže 300 km/h, a do „stotke“ stiže za manje od četiri sekunde!

S druge strane, Urus je prvi moderan SUV koji stiže i Lamborghinija, pa ova italijanska marka najzad u svojoj ponudi ima model na koji Ferrari uopšte nema odgovor, bar za sada.

U njemu „kuca isto srce“ kao i u Audiju, doduše, nešto snažnije. Prema fabričkim podacima, performanse su gotovo identične sa RS6, a čak je i masa približna.

Kako su se oba automobila pokazala na stazi NAVAK centra, i koji je na kraju bio brži po krugu, dok se za upravljačem nalazio Andrej Kulundžić, otkrijte u novom broju TopSpeed magazina, koji je upravo u prodaji.

TopSpeed Team