UPOREDNI TEST Porsche Taycan Turbo vs Panamera Turbo S E-Hybrid: Električne strasti

U novom broju TopSpeed magazina, na stazi centra NAVAK uporedili smo dva Porscheova modela koji koriste električnu energiju za pogon – čisto električni Taycan i hibridnu Panameru

Bez struje se u automobilskoj industriji više ne može, bilo da je reč o elektrifikovanim modelima, kod kojih ona sarađuje sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, ili o potpuno električnim vozilima – što se odražava i na ponudu sportskih modela sa visokim performansama.

To su nam pokazala dva Porscheova modela - Panamera Turbo S E-Hybrid i Taycan Turbo, koja smo nedavno vozili i direktno uporedili na stazi centra NAVAK.

I dok štoperica može lako da odgovori na to koji je od dva modela sa uporednog testa brži, utisci specijalizovanih automobilskih novinara, a posebno najbržeg vozača u ovoj redakciji, Andreja Kulundžića, daju odgovor na pitanje koji je zabavniji i gde tačno na stazi jedan automobil ima prednost u odnosu na drugi.

Kompletan uporedni test možete pročitati u najnovijem broju TopSpeed magazina, koji je upravo na kioscima, a u njemu se nalaze i QR video kodovi za najbrže krugove oba modela koje možete pogledati!

TopSpeed Team