UPOREDNI TEST Land Rover Defender vs PistenBully 600: Gospodari terena

Šta imaju zajedničko, legendarni terenac, Land Rover Defender, sada u najnovijoj verziji i tabač snega PistenBully 600? U prvi mah, ništa... No, oba suparnika prolaze tamo gde drugi ne mogu!

Oba učesnika ovog „uporednog testa“ su gospodari na svom terenu. Land Rover Defender smo već ranije upoznali prilično detaljno, te nam je preostalo samo još da isprobamo kako se snalazi po zimi, u snegu i na ledu.

Drugog učesnika, a to je tabač ski-staza ili kako ga još nazivaju „ratrak“, nemačkog proizvođača PistenBully, nikada do sada nismo imali na „testu“. Model sa oznakom 600, dakle, nismo vozili ni po zimi, a još manje tokom leta, kada spava „letnji san“.

Dok masa Defendera iznosi 2,3 tone, PistenBully 600 je gotovo dvostruko teži, sa svojih 6500 kilograma! Međutim, maksimalno dozvoljeno opterećenje od čak 13,5 tona svakako da ide u prilog guseničaru, kojeg pokreće šestocilindarski Cumminsov X12 dizel motor od 11,8 litara zapremine!

Kako su se ovi „gospodari terena“ snašli na snegom (veštačkim, nažalost!) pokrivenom Kopaoniku i ko je izašao kao pobednik, pročitajte u aktuelnom broju TopSpeed magazina, koji se nalazi u prodaji širom Srbije.

TopSpeed Team