UPOREDNI TEST Audi e-tron 55 quattro vs BMW X6 30d xDrive: Sukob dva sveta

Audi e-tron se skoro neprimetno “ušunjao” u Srbiju, ali sa namerom da izazove buru u premijum segmentu tržišta, u kojem je do sada bio neprikosnoven trolitarski dizelaš, kakvog ima, recimo, BMW X6 30d xDrive

Sve više električnih modela, posebno iz premijum segmenta, dolazi na naše tržište. Neki stižu zvaničnim putem od uvoznika, a za neke se lokalni dileri i sami „dovijaju“. Takav je slučaj i sa Audi e-tron, koji se prilično neprimetno pojavio na tržištu Srbije.

Negde „na pola puta“ između klasičnog SUV-a, kakvi su Q5 ili Q7, i popularnih Audijevih karavan modela A4 Avant i A6 Avant, električni e-tron je ovaj put odmerio snage sa klasičnim predstavnikom premijum SUV segmenta, kakav je BMW X6, kojeg na našim ulicama i putevima ima u popriličnom broju.

No, ovaj uporedni test nije prilika da istražimo ko ima bolje performanse, već da uporedimo dva sveta koja se međusobno razlikuju taman onoliko koliko dan i noć. A, pri tome, imaju sličnu cenu i ciljaju istog kupca...

Oba modela nude potpuno različit doživljaj vožnje, a adut Audi e-tron je, pre svega, ubrzanje, što je i logično, jer je maksimalni obrtni moment kod električnih vozila odmah raspoloživ, za razliku od dizelaša, a naročito benzinaca.

Koliko su ovi automobili slični, a koliko različiti, kakve su im performanse koje smo izmerili na stazi centra NAVAK i da li klasičnim dizelašima „odzvonilo“, pročitajte u novom broju magazina TopSpeed, koji je upravo u prodaji širom Srbije.

TopSpeed Team