TRAVEL TEST Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 CV AT8 AWD: Prema mogućnostima

Stelvio je najviši planinski prevoj u Italiji, ali je to i ime prvog SUV-a kuće Alfa Romeo, sa kojim smo se upoznali još 2016. Prošle godine je blago restilizovan, a sada smo njime, u skladu sa trenutnom situacijom, posetili jedan popularni prevoj u našoj zemlji i obližnji ski centar

Ponovićemo se ako napišemo da imena u sebi često nose predznak ili nagoveštavaju neko značenje ili ukazuju na bitnu osobinu, ali stvarno je tako. Stelvio upućuje na planinski prevoj (ital.Passo dello Stelvio), u Alpima, tj. u severnoj Italiji ka južnom Tirolu, na nadmorskoj visini od 2.757 metara.

Taj put, dug nešto više od 20 kilometara sa 75 serpentina ili krivna "ukosnica", većim delom godine je zatvoren za javni saobraćaj, no istovremeno je sinonim za uživanje u vožnj i nije čudo što ga je Alfa Romeo izabrao za ime svog prvog SUV-a.

Za italijanskog proizvođača, to je bio i put u nepoznato, odnosno na novu, SUV teritoriju, u koju je trebalo ući negujući sprotske karakteristike i performanse. Mada, to nije bio i neočekivan potez, jer mnoge marke su ga već ranije napravile, ali je svakako postojao imperativ da "Alfa duh" ostane prisutan. I tako je 2016. prikazana prva generacija, koju je tržište, posmatrano sa ove vremenske distance, veoma dobro prihvatilo.

Od tada, sa modelom Alfa Romeo Stelvio smo se družili u više navrata, što leti, što zimi. Čak smo ga vozili i tamo gde mnogi nisu, na starom, ovalnom, delu staze u Monci. A vreme je prolazilo i bez obzira na izuzetno atraktivan spoljašnji izgled, enterijer je pokazao znake starosti.

Zato je Alfa Romeo, pred kraj 2019. pripremajući se za jubilej i proslavu 110 godina postojanja marke, predstavio blago restilizovanu verziju na prezentaciji u okolini Barija. Zbog poznatih okolnosti usled pandemije korona virusa dolazak ovog modela na naše tržište je prilično kasnio. Međutim, sada je tu sa nama, spreman za jedan zimski trevel test do Kopaonika... I ako ne može Stelvio na prevoj Stelvio, može na, recimo, Jaram!

Sve se zna
Nema nekih posebnih nedoumica u vezi ovog putovanja i sve se manje-više zna. Itinerer putovanja je, takođe, tradicionalan, samo smo ga sada malo modifikovali, čisto radi uživanja u vožnji, pogotovo u onom "planinskom" delu i usponu na našu najpopularniju planinu. Umesto dobro poznatih pravaca od Raške preko Rudinice ili Jošaničke banje ili Brzeća, izabrali smo neko "četvrto rešenje".

Ono vodi preko Kruševca, Aleksandrovca, Miletinije i Krive reke, pa preko, neizbežnog, Jarma! Naravno, niko ne tvrdi da je ovo najbolji ili najbrži način da stignete na Kopaonik, ali nama je bio najzabavniji! Tu je, konačno, i Alfa Romeo Stelvio, ova restilizovana verzija iz 2020. sa dvolitarskim benzinskim motorom od 280 KS i pogonom na sva četiri točka.

Minorne promene
Spolja, „ristaljling“ praktično i nije "zakačio" ovaj model. Proporcije su iste, dužina 468 cm, širina 216 i visina 167, uz međuosovinski razmak od 282 centimetra, tako da i dalje ostavljaju utisak snage, dinamičnosti i kompaktnosti. Sve je isto, ali Italijani, kao majstori dizajna, a naravno i dobre priče, učine da sve to što nije učinjeno, padne u drugi plan. U ovom slučaju, dodali su nove boje, pa tako "Moonlight" bela metalik zasijala punim sjajem.

Inače, kao i kod modela Giulia, i Stelvio je dobio novi, zapravo, "osvežen" infotejment sistem i bolje mogućnosti povezivanja mobilnih uređaja, a tu je, na centralnoj konzoli i mesto za bezični punjač. Novi su i kvalitetniji materijali u enterijeru, ekran osetljiv na dodir većih dimenzija, tj. u ovom slučaju 8,8 inča, te displej putnog računara od 7 inča, kao i dizajn interfejsa. Realno, i ranije je to bilo OK, ali je sada, uz novu grafiku, utisak još bolji.

Opuštenijoj vožnji svakako doprinose sistemi asistencije, počev od upozorenja na vozla iz "mrtvog ugla“, kao i prilikom promene trake, aktivni adaptivni tempomat, prepoznavanje saobraćajnih znakova i ostali. Stelvio sada ima i novi sistem autonomne vožnje Nivo 2, što je sasvim dovljno za svakog ljubitelja Alfe. Preko toga, vozač postaje putnik, a to "Alfisti" svakako ne žele!

Osnovna namena
Jasno je šta je ovde osnovna namena – vožnja i uživanje u njoj! Konačno, Stelvio nema slučajno mogućnost izbora tri moda vožnje, tzv. DNA komandu, što je akronim koji upućuje na "Dynamic", "Natural" i "Advanced Efficiency". On je i dalje smešten je na pozicioniran na redizajniranoj centralnoj konzoli, na dohvat ruke, da ga možete brzo i lako upotrebiti.

Ćud Alfe se upotrebom ove komande, sada zaista drastičnije menja. Na auto-putu koristili smo mod "Natural" što obezbeđuje veoma dobar komfor, ali potrošnja čak i pri zakonom propisanim brzinama nije išla ispod 10 litara na 100 kilometara, barem prema bord kompjuteru. Konačno, to je potvrdio i "pit-stop" na OMV benzinskoj stanici kod Lapova. Potom smo prešli na režim "Advanced Efficiency ", koji maksimalno povećava uštedu energije, odnosno goriva. Stelvio je stvarno postao osetno ekonomičniji, doduše, malo je i "otupeo", ali treba se sačuvati za pravi teren.

A pravi teren za ovaj SUV je planiski put, gde "krivina krivinu sustiže". E, tu onda sledi promena u "Dynamic" mod. Tada upravljač postaje nešto tvrđi i precizniji, odziv na komandu gasa "oštriji", dok elektronski sistemi manje ometaju zadovoljsvo sportske vožje.

Još slobode...
Na planiskom putu od Krive reke do Jarma, nedostajalo nam je još malo više slobode. Iako nije bilo snega, onako kako to na ovoj deonici zna da bude, već tek ponegde, i naravno, u kombinaciji sa ledom, mada je većinom podloga bila suva i prašnjava, zadovoljstvo bi bilo veće da je na raspolaganju još jedan mod - "Race". No, on je rezervisan sa "Quadrifoglio" verzije Stelvia i Giulie i tada je ESC u potpuosti isključen!

Mada i ovako, benzinski turbo-motor od 1.995 kubnih centimetara sa 280 konjskih snaga, dostupnih pri 5.250 o/min pruža dosta zadovoljstva. Maksimalni obrtni moment od 400 Nm postiže se pri relativno niskih 2.250 obrtaja u minuti i lako prenosi, preko karbonske pogonske osovine i osmostepenog automatskog menjača, na sva četiri točka, na šta upućuje i oznaka Q4.

Još jedna od karakteristika ovog modela je da pored elektro-hidrauličnog MultiAir sistema pokretanja ventila i direktno ubrizgavanje goriva pod visokom pritiskom od 200 bara, omogućava žustra ubrzanja - do "stotke" ovaj Alfa Romeo Stelvio stiže za 5,7 sekundi! Tome doprinosi i relativno mala masa, budući da se upotrebom karbona i aluminijuma, ne samo kod pogona i transmisije, već i kod delova na karoseriji, došlo do svega 1.660 kilograma. A to "svega" je naglašeno, jer u poređenju sa nekim konkurentima, ovo je znatno manja masa vozila.

Velike komande menjača smeštene iza upravljača prosto mame da se što češće koriste, dok SUV poskakuje na 190 mm od tla. Sistem oslanjanje stoički podnosi neravnine i minimalizuje naginjanje karoserije u krivinama, jer napred se radi od udvojenim trouglastim ramenima, a pozadi o multilink aluminijumskom sistemu, pri čemu je hod opruga, naravno, nešto duži nego kod modela Giulia, ali i tvrđi.

Iako ima pogon 4x4, u osnovi, Stelvio se ponaša kao vozilo kod kojeg se snaga prenosi na zadnje točkove. To je slučaj u "normalnim" stituacijama, kada 100% obrtnog momenta dobija zadnja osovina. No, kada se dotaknu neke granične vrednosti prianjanja, elektronika prenosi i do 50% snage, tj. obrtnog momenta na prednju osovinu, što doprinosi boljoj stabilnosti u krivnama, a pogotovo kada naiđete na ugažen sneg ili led, što je bilo u našem slučaju.

Na odredištu
I tako, nakon izuzetno dinamične poslednje deonice puta, prelazimo Jaram, gde snega jedva ima i za jednu grudvu, te stižemo do odrediša. Ovoga puta, to je hotel "Putnik". Sa zadovoljstvom konstaujemo da je komfor u vožnji izuzetan, te da put nismo ni osetili, jer su sedišta veoma udobna, nešto izraženije profilisana, kako bi bočna podrška u krivinama bila bolja. Prostora u enterijeru ima dovoljno, a zapremina prtljažnika od 525 litara je u skladu sa očekivanjima. Doduše, neki rivali nude više, ali ne može se imati sve.

Pitanje je samo koja je cena toga? Konkretno, ovaj model Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KS AT8 Q4, sa izuzetno bogatom opremom "Veloce", što između ostalog podrazumeva kožom obložena sedišta i enterijer, te uz audio paket "Theatre by Harman Kardon", aluminijumskim naplacima od 20 cola, itd. košta 61.570 evra. Međutim, kada se uračuna popust kod dilera od 7.580 evra, dolazi se do prihvatljvih 53.990 evra!

Svakako, Alfa Romeo Stelvio opravdava svoje ime i čini segment sportskih SUV-a još dinamičnijim. Međutim, tu svako treba da se opredeli prema svojim afinitetima, pa i mogućnostima, te da odredi prioritete. U ovom slučaju, sportski osećaj neće izostati.

Zato smo jedva dočekali naredni dan, pa da u stilu daljih rođaka Stelvia sa još bogatijim sportskim pedigreom, pokrenemo ga u što kraćem vremenu! Znate već ono - palac leve ruke pritiska dugme za startovanje motora na volanu, leva noga kočnicu, dok desna ruka povlači polugu za promenu stepena prenosa na više i onda samo desna noga na gas i idemo!

Zoran Živkov/TopSpeed

_____________________

Maksimalne performase
Na svojim benzinskim stanicama, OMV nudi čitavu paletu viskoko kvalitetnih goriva. Tokom ovog Travel testa mi smo koristili benzin OMV MaxxMotion 100plus. Zašto? Pa, zato jer ima 10% aditiva više, što poboljšava performanse, omogućava efikasno sagorevanje, pa samim tim i maksimalnu snagu motora. Sve to je kod ovakvih vozila, kao što je Alfa Romeo Stelvio, izuzetno značajno.

OMV MaxxMotion Super 100plus smanjuje efekat trenja u motoru, čime se poboljšava efikasnost, te omogućavaju maksimalne performanse. Zbog viskokog oktanskog broja, ovaj benzin sagoreva efikasno i čisto, što pored odličnog ubrzanja za rezultat ima i smanjenu potrošnju, te manju emisiju štetnih gasova. Suština je u tome što ovaj benzin sadrži odabrane supstance koje umanjuju efekat "samopaljenja", čime se postiže efikasnost sagorevanja, pa samim tim i bolje performanse što je značajno za sve vremenske uslove.

A u zimskim, za bezbrižno putovanje, potrebna je i dobra vidljivost i jasan pogled. OMV sredstvo za čišćenje vetrobrana CARISTAL, pored odlične osnovne funkcije, obezbeđuje i dodatnu zaštitu od smrzavanja. Lako uklanja nečistoće i led, te naslage ulja i priljavštine. Upotrebom posebnih aditiva odlaže se stvaranje leda na vetrobranskim staklima i farovima, kao i sistemu prskalica. OMV CARISTAL u sebi nema otrovnog metanola, niti oštećuje lak na vozilu, hromirane delove, gumu i plastiku. Već unapred pripremljena mešavina ovog sredstva za čišćenje i zaštitu od smrzavanja dostupna je u pakovanjima od 2 litre i štiti do temperature -60 0C i 3 litre, koja je otporna do -30 0C.

Nakon što je Stelvio namiren, logično je da i mi unesemo nešto energije. Izbor sveže hrane i pića na OMV stanicama širom Srbije je izuzetno dobar, higijena potpuno u skladu sa aktuelnom situacijom, tako da možete slobodno da se prepustite uživanju. Na kraju, ne treba da zaboravte nešto "za poneti", recimo, VIVA Colombia kafu, poznatu po bogatom ukusu.

I prilikom plaćanja, tokom svake posete OMV-u, koristite i "Super Karticu", jer na taj način sakupljate bodove i ostvarujete razne povoljnosti u vidu popusta. Više informacija o svemu na www.omv.co.rs

Hotel "Putnik"
Idealno pozicioniran u srcu Kopaonika u mirnom delu, Hotel "Putnik" svojim gostima pruža izvanredan odmor. Na raspolaganju je 116 smeštajnih jedinica, Wellness & Spa centar, skijašnica, pansionski i A la carte restoran, cafe, igraonica za decu, bankomat, ski šop… Hotel je nosilac sertifikata Safe & Clean, što znači da poštuje sve zaštine mere, kako bi se gosti osećali bezbedno tokom boravka. Za ovu zimsku sezonu pripremljeni su posebni paketi pogodnosti i akcije.

Alfa Romeo Stelvio Veloce 2.0 280 CV AT8 Q4
Karoserija SUV, 5 sedišta; d x š x v 4.687 x 2.163 x 1.671 mm, međ. rast. 2.818 mm; zapremina prtljažnika 525 lit, masa 1.660 kg
Motor benzin, redni, 4 cilindra, 1.995 ccm, 280 KS pri 5.250 o/min; 400 Nm pri 2.250 o/min
Transmisija osmostepena, automatska; pogon 4x4
Ogibljenje napred udvojena trouglasta ramena, spiralne opruge, amortizeri, popr. stabilizator; nazad multi-link
Kočnice samoventilirajući diskovi napred i nazad
Pneumatici 255/35 R20
Performanse 0 - 100 km/h za 5,7 s; 230 km/h; 8,1 l/100 km; emisija CO2 161 g/km
Cena osnovna cena 50.490 evra, testirani 53.990 evra (sa popustom)

Ocena
+ dinamika u vožnji i ponašanje u krivinama su izuzetni, atraktivna pojava, komfor
- prtljažnik skromnije zapremime, ćudljiva elektronika

Utisak
U poplavi "bezukusnih" SUV-ova, Alfa Romeo Stelvio je dobro "začinjen" model koji opravdava ime