TRAVEL TEST Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 AWD: Prema mogućnostima

Stelvio je najviši planinski prevoj u Italiji, ali to je i ime prvog SUV modela kuće Alfa Romeo, sa kojim smo se upoznali još 2016. Prošle godine je blago restilizovan, a sada smo sa njim, u skladu sa trenutnom situacijom, posetili jedan popularni prevoj u našoj zemlji i obližnji ski-centar

Od 2016. godine, sa modelom Alfa Romeo Stelvio družili smo se u više navrata, što leti, što zimi. Čak smo ga vozili i tamo gde mnogi nisu – na starom, ovalnom delu staze u Monci!

A vreme je prolazilo i bez obzira na izuzetno atraktivan spoljašnji izgled, enterijer je pokazao znake starosti. Zato je Alfa Romeo, pred kraj 2019. godine, pripremajući se za jubilej i proslavu 110 godina postojanja, predstavio blago restilizovanu verziji na prezentaciji u okolini Barija.

Zbog poznatih okolnosti usled pandemije korona virusa, dolazak ovog modela na naše tržište je prilično kasnio. Međutim, sada je tu sa nama, spreman za jedan zimski Travel Test do Kopaonika... I ako ne možemo do prevoja Stelvio, ovaj Stelvio može na, recimo, Jaram!

Za ovaj put, odabrali smo verziju sa dvolitarskim turbo benzinskim motorom od 280 konjskih snaga, 8-stepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka, što će nam svakako biti od koristi prilikom vožnje po snegom pokrivenim putevima Kopaonika.

Šta je sve to novo na ovoj verziji, šta sve „novi“ Stelvio pruža i kako se pokazao tokom dinamične vožnje do Kopaonika, kao i na snegom pokrivenim putevima naše popularne planine, pročitajte u aktuelnom broju TopSpeed magazina.

TopSpeed Team