TEST SEAT Leon 2.0 TDI FR: Jamón, jamón!

Stigao je u "Golf" klasu posle rodonačelnika i ne pretenduje da u njoj bude "kralj"... A, možda bi i mogao!?

Prošle godine, krajem oktobra, Volkswagen je predstavio osmu generaciju Golfa. Na istoj MQB Evo platformi ponikle su i četvrte generacije modela Škoda Octavia, Audi A3 i SEAT Leon, ali ima tu još zajedničkih delova i sklopova.

Ovaj poslednji navedeni, tj.španski lav, upravo je stigao na naše tržište i zanimljiv je po tome što je nekako najbliži svom rođaku, ujedno i rodonačelniku Golf klase ili kompaktnog C-segmenta. I ne samo što je najbliži, već se u prvi mah čini atraktivnijim od njega, jednako dobro opremljenim i agilnim u vožnji, pa i jeftinijim.

Drugim rečima, novi SEAT Leon četvrte generacije ima skoro sve što i njegov nemački rođak, mada ga mnogi i dalje ne prepoznaju kao velikog rivala, a može se reći da deo "krivice" za to snosi i Volkswagen grupacija, koja kao da se i sama uplašila svog španskog "lava".

A, da li i kupci imaju razloga da se “plaše” španskog “lava” ili je on, ipak, jedna pitoma mačka, spremna na ispunjenje mnogih zahteva, saznaćete u aktuelnom broju TopSpeed magazina, koji se nalazi u prodaji širom Srbije.

TopSpeed Team