TEST Peugeot 508 SW GT 2.0 HDi 180: Lekcija svima (VIDEO)

Francuzi neguju dugu tradiciju u pravljenju karavana, a najnoviji predstavnik ove vrste stiže iz Sošoa, u vidu reprezentativnog „lava“ sa premijum manirima. Uz to, novi Peugeot 508 SW ima i jedinstvenu primesu kupea, što u vožnji odaje utisak da se nalazite za upravljačem Gran Tourera

Francuska filozofija pravljenja automobila oduvek se nekako razlikovala od ostalih evropskih proizvođača. Predstavnici „Pete republike“ su akcenat stavljali na udobnost, a potom na praktičnost i upotrebljivost. Nije ni čudno, ako se zna da je i privreda ove zemlje počivala u dobroj meri na malim preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima kojima su automobili sa velikim tovarnim prostorom i većom nosivosti bili neophodni.

Najnoviji predstavnik karavana iz francuske škole je Peugeot 508 SW, po mnogo čemu originalan i jedinstven automobil na tržištu, a na test nam je stigao model sa 2.0 HDi motorom od 180 KS, automatskim osmostepenim menjačem i najvišim GT paketom opreme, koji je dodatno pojačan pojedinim opcionalima.

Utemeljen je naravno na drugoj generaciji limuzine sa oznakom 508, automobilu koji je kombinacijom sportskog i elegantnog dizajna uneo pravu pometnju među konkurencijom i izazvao veliku pažnju na svetskoj sceni. Tvorci su mu podarili upečatljiv izgled sa primesama kupea i na taj način ga odmah izdvojili rivala, a istovetan recept je primenjen i kod 508 SW.

Naime, Peugeot je ponudio nešto što jeste karavan, ali je daleko od klasične forme vozila sa produženim krovom i petim vratima. Nova „petstoosmica“ pleni izduženom, niskom i elegantnom siluetom. Već to bi po sebi bilo dovoljno da ovaj model svuda prođe zapaženo, ali se dodatna oprema pobrinula da kompletan scenski nastup bude još upečatljiviji.

Odlično mu „čuče“ veliki dvobojni točkovi od 19 inča kao deo najvišeg GT paketa, kao i neki elementi koji su obuhvaćeni „za stepen“ nižim paketom opreme GT Line kao što su hromirana maska sa sjajno crnim okvirom, kućišta retrovizora i ivice prozora u crnoj boji. Jedna od glavnih dizajnerskih karakteristika kada je eksterijer u pitanju su vrata bez okvira za prozore, što je opet aluzija n akupe, baš kao i niska pozicija sedenja o čemu ćemo nešto kasnije…

S obzirom da je automobil dugačak 4.778 milimetra, jasno se ističe skladna linija, čija jednostavnost vizuelno čini automobil dužim nego što stvarno jeste. Utisak dodatno pojačava širina vozila, a naročito mala visina od 1.420 mm, tako da posmatrač pred sobom nema utisak da gleda neki nezgrapan karavan kutijastog oblika, već elegantno izduženo i dinamično vozilo. Iza takvog dizajna, međutim, krije se veliki prtljažni prostor zapremine 530 litara. Peta vrata se otvaraju električnom komandom, a spuštanjem zadnjih sedišta u ležeći položaj ukupna zapremina povećava se na 1.780 litara.

Naravno, to su veoma važni parametri za jedan karavan, ali da bi se zašlo u premijum klasu, što je i namera Peugeota, potrebno je mnogo više. A da je 508 SW kadar za tako nešto, osetićete čim otvorite vrata i smestite se u nisko postavljena sedišta. Prostor namenjen putnicima subjektivno deluje nešto skromnije zbog niskog krova, ali se zato kod vozača stvara osećaj da se nalazi za upravljačem jednog pravog Gran Tourera. Utisak luksuza odaje moderan i originalno koncipiran enterijer, ali i svaki detalj u njemu. Već smo upoznali tzv. i-Cockpit, najpre kod 308, pa kod 508 limuzine, a isto nas je sačekalo i u 508 SW.

Nisko postavljen, minimalistički upravljač, u kombinaciji sa visoko podignuti instrumenti daje čudnovatu ergonomiju, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – ili ćete zavoleti ovaj koncept ili ćete se razočarati, a doživljaj je, naravno, subjektivan. Međutim, oko kvaliteta izrade nema mesta za bilo kakve polemike. Sve je vrhunski odrađeno, a poseban akcenat na luksuz stavljaju kožna sedišta (vozačevo sa memorijom za tri položaja) pa još u bordo boji, sa izraženim štepovima. I armaturna tabla neobičnog oblika lepo nosi glazure od tamnog drveta, koje ukrašavaju i greben između vozača i suvozača.

Centralna konzola je jasno zakrenuta ka vozaču i na njoj „glavnu reč“ vodi veliki ekran od 10 inča, koji služi za komandovanje radom klima-uređaja, navigacije, Bluetooth povezivanja, multimedijalnih sadržaja, kao i nekih podešavanja na samom automobilu, kao što su ambijentalno osvetljenje ili ispomoć asistencija u vožnji, kojih je zaista mnogo.

Dovoljno je reći samo da je automobil opremljen Night Vision sistemom koji pomoću termalne kamere prepoznaje pešake i životinje i kada su van domašaja odličnih LED farova, te njihovo prisustvo ilustruje na drugom ekranu, onom glavnom ispred vozača koji je dijagonale 12,3 inča i služi kao digitalna instrument tabla. Možete odabrati okrugle ili minimalističke merače brzine i broja okretaja motora, sve to u kombinaciji sa navigacijom, radiom, telefonom, bord kompjuterom, asistencijom za održavanje trake i slično…

Ipak, ovako dopadljiv eksterijer i jednako impresivan enterijer bili bi puka šminka da automobil ne ostavlja jednako impresivan utisak u vožnji. Peugeot 508 SW zaista servira jedan poseban rafinman. Ne ističe se toliko u pogledu vozne dinamike, ali u svemu ostalom briljira. Nosi DNK prave limuzine, odiše komforom i luksuzom, a vožnja je besprekorno udobna i kada je opremljen naplacima od 19 cola sa niskoprofilnim pneumaticima.

Automobil savršeno leži zahvaljujući dobro podešenom oslanjanju – na prednjoj osovini je MacPherson, na zadnjoj veza u više tačaka, a kao deo GT paketa stiže i aktivna kontrola oslanjanja. Tvrdoću amortizera nije moguće zasebno podešavati, ona se prilagođava režimu vožnje koji se odabere, a na rasplaganju je Normal, Comfort, Sport, Eco i Manual.

Agregat od dva litra radne zapremine, sa 180 „konja“ i čak 400 Nm relativno lako se nosi sa karoserijom mase 1,6 tona, čak i kada je ona dodatno opterećena težinom prtljaga i putnika. Motor lako prihvata „gas“, a performanse (0–100 km/h za 8,4 s) bi bile još bolje da je osmostepeni menjač malo odlučniji. Ni ovako nije spor, ali ni previše ažuran. Ukoliko želite da izvučete maksimum dinamike, potrebno je odabrati sportski režim rada motora i oslanjanja, a menjač preuzeti u „svoje ruke“, odnosno prihvatiti se polugica za promenu stepena iza upravljača.

Na otvorenom putu u krivinama, zbog dobre upravljivosti, vozač stiče sliku da je vozilo poslušno i da je lakše nego što zapravo jeste. Sa druge strane, u vožnji na auto-putu, aerodinamično oblikovan 508 SW suvereno i tiho jezdi čak i pri visokim brzinama, što potvrđuje podatak da je maksimalna čak 231 kilometar na čas. U vožnji u zakonskim okvirima na auto-putu, dakle pri brzini 130 km/h, motor se vrti na svega 1.800 o/min i tada potrošnja iznosi oko 6 litara, na magistrali pri ujednačenom tempu može da se zadovolji i sa manje od 5 litara, ali u gradu ima daleko veći apetit i troši između 9 i 10 litara.

Inače, jedna od karakteristika koja umnogome olakšava gradsku vožnju jeste mali krug okretanja, a kod testiranog modela manevrisanje olakšava i sistem kamera sa pogledom od 360 stepeni, te parking senzorima napred i nazad. Nekima će stvari olakšati i sistem polu-autonomnog parkiranja, a od opcionala svakako je vredno pomena i bežično punjenje pametnih telefona.

Definitivno 508 SW ne krije ambicije da ugrozi primat, pre svega, nemačkih karavana. Sudeći po onome što je pokazao na testu i po reakcijama koje izaziva u svom okruženju, može se reći da predstavlja pun pogodak. E sad, specifičnosti koje nosi, kao i cena, sužavaju ciljnu grupu barem kada je reč o testiranom modelu. U tu tešku utakmicu sa „večitim neprijateljima“ Francuzi su ušli sa automobilom čija je cena u najvišem GT paketu opreme, sa još nekim dodatnim opcionalima, 43.990 evra.

Nije malo, ali po svemu što pruža, sigurno da vredi i više. U svakom slučaju, to je i dalje za minimum 10.000 evra jeftinije od C-klase karavan i BMW Serije 3 Touring. Neko će reći da mu to nisu pravi rivali, ali mišljenja smo da stil i udobnost stavljaju Peugeot 508 SW GT ispred ostalih konkurenata u segmentu karavana. Sa druge strane, postoje skromnije opremljene verzije, koje sa osnovnim 1.5 HDi motorom od 130 KS i ručnom transmisijom predstavljaju pandam karavanima za šire narodne mase.

Uroš Dedić/TopSpeed

LEKCIJA SVIMA Francuska filozofija pravljenja automobila oduvek se nekako razlikovala od ostalih evropskih proizvođača. Predstavnici "Pete republike" su akcenat stavljali na udobnost, a potom na praktičnost i upotrebljivost. Nije ni čudno, ako se zna da je i privreda ove zemlje počivala u dobroj meri na malim preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima kojima su automobili sa velikim tovarnim prostorom i većom nosivosti bili neophodni.Pratite nas:www.topspeed.rsTWITTER: twitter.com/topspeedmagazinFACEBOOK: facebook.com/topspeedmagazineINSTAGRAM: http://instagram.com/topspeedmagazineYOUTUBE: youtube.com/topspeedtvedition

Peugeot 508 SW GT 2.0 HDi 180

Karoserija karavan, 5 vrata, 5 sedišta; d x š x v 4.778 x 1.907 x 1.420 mm, međ. rast. 2.793 mm; masa 1.540 kg, prtljažnik 530/1.780 lit.
Motor dizel, redni, 4 cilindra, turbo; 1.997 ccm; 180 KS pri 3.750 o/min; 400 Nm pri 2.000 o/min
Transmisija automatska, osmostepena; pogon na prednje točkove
Oslanjanje napred MacPherson, nazad multilink
Kočnice napred ventilisani diskovi, nazad diskovi
Pneumatici 235/40 R19
Performanse 0–100 km/h za 8,4 s; 231 km/h; 4,7 lit/100 km, CO2 125 g/km

Rejting
▲ Atraktivna pojava, niska pozicija za upravljačem, udobnost, kvalitet vožnje
▼ Subjektivan osećaj prostora, preglednost unazad

Utisak
Peugeot 508 SW GT poseduje sve što je potrebno da bi konkurisao nemačkim premijum karavanima