TEST Mercedes-Benz S 400 d 4MATIC Sedan Long: Simbol suvereniteta

On je službeno prevozno sredstvo uspešnih poslovnih ljudi, filmskih mogula, predsednika država i krunisanih glava, ali i najblistavija trokraka zvezda iz Štutgarta!

Možda u prvom trenutku oznaka W223 ne govori mnogo, ali ljubitelji „trokrake zvezde” već dobro znaju o čemu se radi, odnosno da je reč o novoj generaciji famozne S-klase.

Sedma generacija Mercedes-Benz S-klase nedavno je stigla i u Srbiju, te donela unapređenja i moderne sisteme bezbednosti koji su joj potvrdili status jedne od najnaprednijih i najluksuznijih limuzina na svetu.

Elegantne, pomalo barokne linije, skladno obuhvataju automobil da bi se potom spojile u zadnjem kraju. Istovremeno, dizajnerima je pošlo za rukom da vozilu dugačkom više od pet metara podare i izvesnu dozu sportskog stila, koju ističu veliki točkovi sa atraktivnim naplacima i niska silueta.

Verovatno je to trenutno i najsigurniji automobil, jer njegova DNK već sadrži “gene” autonomne vožnje nivoa 3 i 4, što će reći da je ovaj automobil u osnovi sposoban da sam vozi uz pomoć kompjutera, mikročipova, radara, lidara i ugrađenih senzora.

Osim što smo u ovom automobilu posetili neka od najvažnijih beogradskih zdanja, vozeći se u specijalnoj, produženoj verziji, nakratko smo putovali i kroz blisku budućnost sveta na točkovima, čiji je ovo, trenutno, najbolji predstavnik.

A, da li je doživljaj nove S-klase bolji napred, za upravljačem ili ipak pozadi, u ultraluksuznom okruženju, kao i šta sve to od opreme ova “krstarica” nudi, kako vozaču, tako i putnicima, saznajte u novom broju TopSpeed magazina, koji se nalazi u prodaji širom Srbije.

TopSpeed Team