TEST Mercedes-Benz GLA 200 d: Napredak!

Novi GLA sada izgleda bolje i kompaktnije, komforniji je i pruža bolji osećaj u vožnji. U odnosu na prethodnika, ovaj Mercedes-Benz je pravi, mali premijum SUV

Predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2013, Mercedes-Benz GLA-klase, kako se tada zvanično zvao, na tržištu se pojavio naredne godine i privukao dosta pažnje... I kupaca, naravno!

Nakon restilizacije, koja je usledila 2017, pa do prošlog decembra, širom sveta prodato je više od milion ovih malih SUV modela sa simbolom trokrake zvezde.

Međutim, kada je A-klasa, još pre dva leta, dobila novu platformu, bilo je sasvim jasno da će je, čim se ukaže prilika, imati i druga generacija subkompaktnog krosovera GLA.

Kako bismo utvrdili kolika je razlika između stare i nove generacije, na stazu Centra NAVAK “izveli” smo obe. Dakle, ovo nije uporedni test, već samo konstatacija koliko je automobilska industrija napredovala u relativno kratkom vremenu, gledano na primeru jednog modela.

A koliko je novi GLA zapravo napredovao, možete pročitati u aktuelnom broju TopSpeed magazina, koji se nalazi u prodaji širom Srbije.

TopSpeed Team