TEST Mercedes-AMG GLB 35: Klasa za sebe (VIDEO)

Pozicioniran između modela GLA i GLC, novitet se ističe kao prvi kompaktni SUV Mercedesa sa sedam sedišta, sa kvalitetnim i prostranim enterijerom koji u fokus stavlja varijabilnost. GLB je, dakle, koncipiran sa ciljem da bude privlačan individualistima, avanturistima i porodicama, a njegov svestrani karakter zaokružuje sportska verzija AMG GLB 35 sa 306 KS koju smo odabrali za prvi test

Tržište jeste preplavljeno SUV modelima, međutim onih sa sedam sedišta nema toliko puno. Naročito ne u kompaktnom segmentu koji „prihvata“ sve veći broj sportsko rekreativnih vozila odnosno urbanih terenaca. Ta činjenica, kao i (pre)veliki jaz između najmanjeg Mercedesovog SUV-a GLA i modela GLC, motivisala je nemačkog premijum proizvođača da proširi svoju ionako bogatu ponudu.

Ako kažemo da je GLA nešto poput A-klase u SUV formatu, onda po analogiji ta veza postoji između B-klase i GLB-a. Novi član porodice SUV-ova sa znakom „trokrake zvezde“ dolazi kao osmi model na modularnoj platformi A-klase, ali je dobio protegnuto međuosovinsko rastojanje koje je čak za 10 centimetara duže nego u B-klasi. Ipak, novitet svojim oblikom sugeriše određenu povezanost sa nekim drugim Mercedesovim modelima.

Nas je podsetio na GLK, dok ga u Štutgartu rado oslovljavaju kao „Baby GLS. Bilo kako bilo, sa dužinom 4.634 mm, širinom 1.834 mm visinom 1.658 mm, GLB je pravi kompaktni SUV, svestran i upotrebljiv u svim situacijama. Koncipiran tako da mu dimenzije ne otežavaju svakodnevnu upotrebu u urbanim sredinama, a opet dovoljno veliki da u njemu udobno može da putuje čitava porodica. Ovakav kompromis postignut je kockastim oblikom koji je omogućio maksimalni volumen tj. prozračnu kabinu.

To dokazuju i unutrašnje mere: putnicima na prednjim sedištima ostavljeno je 1.035 mm prostora za glave, dok oni u drugom redu mogu računati na 907 milimetara. Od položaja zadnje klupe zavisi koliko će prostora za noge uživati putnici iza vozača i suvozača. Naime, ona je fleksibilna i može da se pomera po dužini za 14 cm. Na taj način je korisnicima omogućeno da po svom nahođenju prekrajaju „prostor“ za sedenje u drugom odnosno trećem redu sedišta.

Ipak, u zadnjem redu u prirodnom položaju mogu sedeti samo osobe do 165 cm visine. I tada malo šta ostaje od prtljažnika – tek 155 litara. No, kada su ova dva sedišta sklopljena u podu, na raspolaganju je ozbiljnih 565 litara, odnosno čak 1.800 litara ukoliko se obore nasloni zadnjih sedišta. Sve u svemu, funkcionalnost i varijabilnost su na najvišem nivou za jedno vozilo kompaktnog formata.

Isto važi za stil, kvalitet izrade i tehnološku opremljenost u kabini. Kokpit modela GLB 35 je definisan AMG notom, sa ne toliko profilisanim, ali ipak sportskim sedištima, zadebljanim AMG upravljačem, metalnim pedalama i karbonskim aplikacijama koje ukrašavaju unutrašnje stranice vrata, centralnu konzolu i prednji panel.

Ispred vozača su dva ekrana spojena u jedno kućište, levi je rezervisan za instrument tablu koja nudi nekoliko prikaza - (klasičan, sportski i progresivni) dok je centralni displej podređen multimediji, navigaciji, povezivanju te podešavanju raznih sistema na vozilu. Čitav koncept je preuzet iz A-klase, ali je dodatno modernizovan najnovijom softverskom verzijom iz modela CLA. Tako sada MBUX sistem, između ostalog, prepoznaje sa kog mesta dolazi glasovna komanda, da li od vozača ili suvozača.

Paletu pogonskih agregata namenjenu GLB-u, Mercedes je popunio sa tri benzinska i tri dizela. Svi motori su četvorocilindarski, a dostupni su benzinci 1.33 od 163 KS (GLB 200), 2.0 od 224 KS (GLB 250) i 2.0 306 KS (GLB 35). Od dizela možete računati na 2.0 od 116 „konja“ (GLB 180 d), 2.0 od 150 KS (GLB 220 d) i 2.0 od 190 KS (GLB 250 d).

Mi smo za prvi test naravno odabrali najsnažniju verziju Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC koja je prepoznatljiva po agresivnije oblikovanim odbojnicima i velikim aluminijumskim točkovima promera 21 inč. Sve to bi delovalo kao puka šminka da ispod haube ne krije relativno malo, ali itekako snažno srce. Reč je o motoru u čije smo se mogućnosti već uverili prilikom testiranja nove A-klase tj. modela A35. Sada je valjalo proveriti da li je na visini zadatka u GLB-u koji je dosta veći i teži?!

Veoma brzo nas je ubedio da performanse i dinamična vozna svojstva nisu previše kalirali u odnosu na AMG A35. Sa aktiviranim režima Sport uz pun gas do „stotke“ hita za svega 5,2 sekunde, a posebno raduje odličan odziv na gas i to što je maksimalni obrtni moment od respektabilnih 400 Nm dostupan pri relativno niskih 3.000 o/min. Ukoliko želite češće da ga držite u visokim obrtajima moraćete više da se igrate sa polugicama osmostepene automatske transmisije.

Reč je o AMG Speedshift menjaču sa duplom spojnicom, koji obavlja svoj posao više nego korektno. Kada se kazaljka obrtomera zaleti prema crvenom polju zvuk postaje nešto intenzivniji, ali čak ni u Sport ili Sport plus modu ne oduševljava. Posebno zbog činjenice da ne dolazi neposredno iz motora već ga pojačavaju zvučnici. Sa druge strane, u mirnoj vožnji primetna je dobra zvučna izolacija. Nivo komfora u vožnji podignut je na visok nivo. Zasluge za to odnosi odlična zvučna izolacija i adaptivno oslanjanje sa elektronskom kontrolom rada amortizera.

Inače, GLB ima varijabilan pogon na sve točkove koji obezbeđuje vrlo dobru trakciju u svim uslovima, samim tim i bolju upravljivost pri forsiranoj vožnji. Tada prednji točkovi dobijaju 70, a zadnji 30 odsto snage. Ako ga pak vozite u normalnom režimu veći deo obrtnog momenta ostaje napred - do 80 odsto, ali se taj odnos po potrebi menja.

U off-road režimu, koji smo isprobali na specijalnom poligonu gde smo AMG 35 zamenili „civilnom“ verzijom, centralni diferencijal se zaključava i snagu ravnomerno raspoređuje. Iako na terenu nije suveren kao neki veći Mercedesovi terenci, GLB nas je ubedio da ne preza od silaska s asfalta i kako je kadar da isprati avanturistički duh vlasnika.

Suma sumarum, Mercedes GLB se predstavlja u svetlu jednog istinskog multipraktika koji je spreman da zadovolji različite zahteve korisnika i da odgovori na potrebe kupaca različitih profila. Svestrani karakter čini ga jednako privlačnim za porodice posebno one sa troje dece, avanturiste, ali i individualiste.

Posmatrajući kompaktni SUV segment, od premijum rivala jedino Land Rover ima sličnu ponudu sa modelom Discovery Sport koji nudi sedam sedišta. Međutim testirana sportska AMG verzija praktično nema niti jednog adekvatnog rivala. Na nju neće ostati imuni vozači koji traže vrhunsku voznu dinamiku.

TopSpeed Team

Prvi Mercedesov kompaktni SUV sa sedam sedišta u fokus stavlja varijabilnost, a njegov svestrani karakter kruniše sportska verzija AMG GLB 35 sa 306 KS koju smo odabrali za prvi testPratite nas:www.topspeed.rsTWITTER: http://twitter.com/topspeedmagazinFACEBOOK: http://facebook.com/topspeedmagazineINSTAGRAM: http://instagram.com/topspeedmagazineYOUTUBE: http://youtube.com/topspeedtvedition

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC
Karoserija SUV, 5 vrata, 5+2 sedišta; d x š x v 4.634 x 1.834 x 1.662 mm, međ. rast. 2.829 mm; zap. prtljažnika 155/560/1.800 lit, masa N/A
Motor benzin, redni, 4 cilindra, turbo; 1.991 ccm, 306 KS pri 5.800–6.100 o/min; 400Nm pri 3.000–4.000 o/min
Transmisija automatska, osmostepena, AMG Speedshift DCT; pogon na sve točkove
Ogibljenje napred MacPherson; nazad multilink
Kočnice samoventilirajući diskovi; napred 350 mm nazad 330 mm
Pneumatici 255/35 ZR21
Performanse 0 - 100 km/h za 5,2 s; 250 km/h; 7,6 l/100 km; emisija CO2 173 g/km
Cena od 54.000 evra

Rejting
▲ Varijabinost, vozne osobine
▼ Zvuk motora

Utisak
Mercedes-AMG GLB 35 nema pravog konkurenta i predstavlja klasu za sebe