TEST Hyundai Elantra 1.6: Umeren i odmeren (VIDEO)

25/04/2019. TopSpeed Team

Elantra je jedan od najpopularnijih Hyundaijevih modela, nije toliko zapažen na evropskom tržištu, ali to ne znači da nema šta interesantno da ponudi, posebno onima koji imaju potrebu za porodičnim automobilom sa velikim prtljažnikom i cenom do 15.000 evra

Za Elantru se može reći da je istinski starosedelac u sve raznovrsnijoj gami Hyundaija. Ovaj kompaktni trozapreminski model je svoju misiju započeo još početkom '90-ih, baš u periodu kada je relativno nepoznata korejska marka tek počela da gradi ime, tiho nagoveštavajući prve korake u globalnom pohodu. Od tada se mnogo toga promenilo u korist Hjundaija, koji je najpre učvrstio svoje pozicije u SAD, da bi zatim krenuo u osvajanje evropskog tržišta.

Danas Hyundaiju cvetaju ruže na Starom kontinentu, ali Elantra, iako globalno jedan od najprodavanijih modela, na onim najjačim zapadnoevropskim tržištima nije u planu, jer Korejci tu sada računaju na i30 Fastback, po kategorizaciji sličan automobil ali moderniji i u većoj meri prilagođen evropskom ukusu. Elantra stoga svoju šansu traži u istočnoj i Centralnoj Evropi, teritoriji gde nezanemariv broj kupaca traži pouzdan i upotrebljiv porodični automobil sa pristojnim prtljažnikom, za relativno malo novca.

Kako prohtevi publike i standardi na tržištu konstantno rastu, tako se i proizvođači moraju prilagođavati novonastalim prilikama. Zbog toga je šesta generacija „elantre“ nakon četiri godine pretrpela ozbiljan „fejslift“ koji joj je podario osvežen dizajn spolja i unutra te niz naprednih sigurnosnih funkcija pod okriljem Hyundai Smart Sense tehnologije, a mi smo novi model upoznali na regionalnoj prezentaciji u Istri.

Postavljen na zasebnu platformu, nešto veću od one na kojoj je utemeljen i30, automobil je dugačak nešto ispod 4,6 metara, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,7 metara i prtljažnikom zapremine. Ovi parametri ukazuju da Elantra pripada kategoriji kompaktnih trozapreminskih limuzina. Restlizovani model dobio je novu haubu, prednje odbojnike, rešetku hladnjaka i prednja svetla – više nego dovoljno da napravi uočljivu distancu od prethodnika. Izmena ima i pozadi, na poklopcu prtljažnika, a tu su i novi aluminijumski točkovi. Iako su izmene išle u pravcu da automobil učine oštrijim, redizajnirani model ostavlja utiska elegantnog automobila bez nekih sportskih primesa.

Unutrašnjost je, takođe, reprojektovana, a dobila je i kvalitetnije materijale. Osim centralne konzole, komandi za klimatizaciju i ventilacionih otvora, izmenjena je i instrument tabla koja je u sportskom stilu dobila kariranu podlogu. Da puno polaže na gostoprimstvo, Hyundai Elantra nas je ubedila čim smo se smestili u kokpit. Sedišta su veoma dobra, a vozačka pozicija i više nego korektna.

Zahvaljujući izdašnoj ponudi prostora, ali i ergonomiji zadnje klupe, putnici pozadi neće biti u podređenom položaju u pogledu komfora – u drugom redu se sedi gotovo jednako udobno. Kada se svemu tome doda i meko podešeno oslanjanje, Elantra sa pozamašnim međuosovinskim razmakom, mirno i sigurno plovi poput većih limuzina. Sve neravnine, izbočine ili rupe sa lakoćom „filtrira“ i ističe kandidaturu za najudobniji automobil u klasi, gde su joj konkurenti Škoda Octavia, Toyota Corolla, Renault Megane Gran Coupe, Opel Astra sedan...

Model koji smo vozili uz obalu Severnog Jadrana i kroz Istru za pogon koristi 1,6 benzinski agregat od 127 KS u kombinaciji sa ručnim šestostepenim menjačem. U ponudi je i 1,6 dizel od 136 KS, uz napomenu da je benzinac dostupan i sa automatskim šestostepenim menjačem, dok dizel može biti uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Provereni „atmosferac“ ovde ima zadatak da se izbori sa masom manjom od 1.300 kg i za tako nešto mu snage ne manjka, sposobamn je da ubrza za oko 10 sekundi do 100 km/h, uz najveću brzinu od 200 km/h. Međutim, elastičnost nije na nekom zavidnom nivou, što sugeriše i podatak o maksimalnom obrtnom momentu od 154 Nm pri gotovo 5.000 obrtaja.

Drugim rečima, ako želite u većoj meri da osetite potencijal motora, morate više da radite sa ručicom šestostepenog menjača te stepene prenosa na gore menjate kasnije, a na dole ranije. U takvoj režiji se benzinac nešto glasnije čuje, mada je generalno zvučna izolacija na dobrom nivou, pa pri ujednačenom tempu čak i pri višim brzinama putnici neće biti preopterećeni intenzitetom buke.

Ne možemo da zanemarimo odsustvo savremenih sigurnosnih sistema koji jesu u ponudi u višim paketima opreme na određenim tržištima ali ne i na našem tržištu, a nekima će zasmetati i maleni ekran dijagonale svega 5,0 inča, kao i činjenica da veći od 7,4 inča dostupan tek u najvišem paketu opreme. Međutim, ovako konfigurisani paketi opreme skrojeni su sa namerom da Elantra ne ode sa visoko sa cenom.

U Srbiji osnovni model sa 1,6 agregatom i Comfort paketom (klima-uređaj, kožni volan, Bluetooth, radio CD MP3, tempomat itd.) ima cenu 13.290 evra, dok je za testirani primerak u Premium opremi (hrom detalji spolja, LED dnevna svetla, senzor kiše, automatski dvozonski klima-uređaj, kamera za vožnju unazad i slično) potrebno izbrojati 14.590 evra.

Na osnovu svega oči-gledno da je Hyundai Elantra namenjena konzervativnim, sredovečnim kupcima, porodičnim ljudima koji cenu i komfor u vožnji stavljaju ispred performansi, vozne dinamike, a u hi-tech gedžete u kokpitu doživljavaju kao komplikovane i nepotrebne. Znate, to su oni umereni i odmereni ljudi...

TopSpeed Team

Hyundai Elantra 1.6

Elantra je jedan od najpopularnijih modela korejskog proizvođača. Nije toliko zapažen na evropskom tržištu, ali to ne znači da nema šta interesantno da ponudi, posebno onima koji traže porodičan automobil iznad uobičajenih normi C segmenta, sa velikim prtljažnikom i u cenovnom rangu do 15.000 evraPratite nas:TOPSPEED TELEGRAF: www.topspeed.telegraf.rsTWITTER: twitter.com/topspeedmagazinFACEBOOK: facebook.com/topspeedmagazineINSTAGRAM: http://instagram.com/topspeedmagazineYOUTUBE: youtube.com/topspeedtveditionVIBER PUBLIC CHATS: http://chats.viber.com/topspeedsrbija

Karoserija sedan, 4 vrata, 5 sedišta; d x š x v 4.570 x 1.800 x 1.450 mm, međ. rast. 2.700 mm; zapremina prtljažnika 458 lit., masa 1.280 kg

Motor benzin, redni; 4 cilindra, 1.591 ccm; 127 KS pri 6.300 o/min; 154 Nm pri 4.850 o/min

Transmisija ručna, šestostepena; pogon na prednje točkove

Oslanjanje napred MacPherson, nazad dvostruka kruta veza

Kočnice samoventilirajući diskovi napred, puni diskovi nazad

Pneumatici 205/55 R16

Performanse 0–100 km/h za 10,1 s; 200 km/h; 6,5 l/100 km; emisija CO2 153 g/km

Cena od 13.290 evra

Ocene

▲ cena, prostrana i udobna kabina, porstran prtljažnik

▼ snažan, ali nedovoljno elastičan motor, mali ekran