TEST BMW 750Li xDrive: Podeljena mišljenja (VIDEO)

BMW je redizajnu Serije 7 pristupio toliko temeljno da je duboko podelio i svoje, čak i najokorelije, fanove na one kojima se promene dopadaju i one koji izmenama nisu oduševljeni. No, cilj je, ipak, postignut... Niko nije ostao ravnodušan!

Nekako sam navikao da je Serija 7 ulitmativni BMW. Luksuzna poslovna limuzina i lider u ponudi ovog bavarskog proizvođača. E sad, sa pojavom modela X7, pa i Serije 8 u sve tri verzije, stvari se tu, možda, malo menjaju i nameće se pitanje - ko je zapravo lider u gami? Međutim, nisu samo spomenuti SUV i ostali kupe, kabriolet i gran kupe modeli, jedini razlog za to, već i same promene koje su napravljene kod restilizacije „Sedmice“...

Prva generacija Serije 7 pojavila se na tržištu još 1977. Godine 2015. predstavljena je aktuelna, šesta, a ovog proleća bilo je krajnje vreme da BMW reaguje na izazove koje su u vidu svojih luksuznih limuzina uputili, pre svih „domaći“, rivali Mercedes i Audi. I tako, nedavno je prikazana nova „Sedmica“... Ovo „nova“ možete shvatiti doslovno, jer BMW se, iako je zapravo u pitanju restilizacija, potrudio da automobil bude baš dugačiji. Na svetskoj promociji u mestu Faro, na jugu Portugala, proverili smo koliko drugačiji. Već na prvi pogled, ova Serija 7 mi izgleda onako baš sofisticirano i elegantno, posmatrano sa boka. Verzija sa 140 mm dužim međuosovinskim rastojanjem pogotovo.

Egzaktni podaci kažu da je sa 5.260 mm za još 23 milimetra duža od prethodne, dok su širina od 1,902 i visina od 1.479 mm ostale nepromenjene. Ipak, promenjeno je još nešto... Visina prednjeg dela, koji je sada za 50 mm viši, pa zbog toga ovaj BMW mi nekako deluje monumetntalno kao Rolls-Royce, posebno sa novim vertikalinim otvorima, tj. ispustima za vazduh iza točkova napred. To svakako nije loše i sigurno da su dizajneri „igrali na ovu kartu“.

Međutim, kada se pomerim par koraka ka tom istom prednjem delu, i vidim ogroman, ali doslovno ogroman „gril“, nije mi baš svejedno. Kao da je neko malo preterao sa uvećanjem i da ono ne iznosi deklarisanih 40% u odnosu na prethodnu verziju, nego još više! Ne znam, ali ovo mi je previše... Hauba novog oblika je OK, tanje svetlosne grupe u LED tehnologiji, dužine čak 560 mm i detalji od hroma takođe, pa i to što nema svetala za maglu već samo aerodinamički dodaci na braniku, sve to izgleda dobro, ali te rešetke hladnjaka prenaglašenih dimenzija teško mogu da prihvatim! Stalno pokušavam da se oduprem utisku da to, zapravo, nije neka šala...

„Sedmica“ jeste veliki automobil, ali po meni nije baš toliki da mu je potreban „gril“ tih dimenzija. Za ovakav potez opravdanje jedino mogu da pronađem u pokušaju dizajnera da se koketira sa ukusom kupaca na azijskom tržištu, jer u poslednje vreme, dobar deo konzumenata ove limuzine potiče iz najmnogoljudnije zemlje na svetu. I to nekako potvrđuje i izgled zadnjeg dela. Nove izdužene i za 35 mm tanje svetlosne grupe, naravno u LED tehnologiji, trodimenzionalnog izgleda i dosta hroma, kojim su okruženi i novi završeci izduvnog sistema.

Ako zanemarimo novu boju karoserije “Bernina Grey” koja određenim pigmentima na jakom potugalskom suncu, takođe, podseća na neke nijanse iz palete RR-a, ovom automobilu bolje pristaje svetlija nijansa sive, tj. Donnigton Grey, koja je malo više metalik. Tada se blještavilo malo “smiruje” i do izražaja više dolaze one elegantne linije karoserije.

A blještavilo se nastavlja i u enterijeru, ali tu je kvalitetna Nappa koža da malo “umiri” situaciju između, aluminijuma i aplikacija od lakiranog drveta. Da se razumemo, sve to je kvalitetno urađeno i deluje raskošno i moderno. Komande su logično raspoređene i pregledne, kao i kod svakog BMW-a, jer tu je već dobro poznati i-Drive, a novi operativni sistem 7.0 ubrzava rad na ekranima osetljivim na dodir. Dobro, ne morate ništa ni „raditi“ na ekranima... Dovoljno je obratiti se „Sedmici“ sa „Hej BMW...“ i izreći neku od jednostavnijih želja, koju različiti sistemi vozila mogu da ispune.

S obzirom da je ovo verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem kod koje je akcenat na komforu putnika na zadnjem sedištu, uz sve ono postojeće dodati su i displeji od 10 inča. Uz pomoć njih moguće je kontrolisati rad četvorozonskog klima-uređaja, podešavati sedišta i aktivirati funcije masaže, grejanja i provetravanja, birati zabavne sadržaje, podešavati navigacioni sistem ili pak pratiti podatke o vožnji. A ako vam i to dosadi, uvek se možete ispružiti koristeći i naslon za noge na sedištu ispred.

Potom nije loše napomenuti, čisto da znaju i ovi poklonici SUV-a, da i ovde putnici pozadi sede malo povišeno u odnosu na vozača i suvozača. Zato nije potrebno napominjati da mesta pozadi ima dovoljno. Doduše, u ovom slučaju samo za dve osobe, budući da se na sredini nalazi masivni centralni greben, iako je BMW Serije 7 deklarisan kao limuzina za petoro. No, komfor ovde nikada neće biti diskutabilan ni napred, a još manje pozadi. Generalno, nemački proizvođač je dosta poradio i na smanjenju buke u vozilu, pa su sada B stubovi dodatno izolovani, kao i delovi oko mesta u kojima se nalaze pojasevi, a bočna stakla debela su 5,1 mm kako bi se povećao akustični komfor!

Ono što posebno raduje je to što se BMW potrudio da i pored velikih dimenzija, „Sedmica“ bude, zapravo ostane i pravi vozački automobil. Dovoljno je samo da poledate tu poziciju i primećujete kako je sve orijentisano ka Nj.K.V. vozaču! Svi instrumenti na centralnoj konzoli su blago zakrenuti ka njemu. Tu je još i instrument tabla ili BMW Live Cokcpit od 12,3 inača sa novim digitalnim prikazima kao i kod ostalih novijih modela iz familije, te centralni displej od 10,25 inča, pa i novi multifunkcionalni upravljač sa paralelnim komandama osnovnih sistema.

Još više me je obradovalo to što je BMW ostao veran i velikim benzinskim motorima u V rasporedu. Naravno, i rednim dizelima, a dobro, “provuče” se tu i po neki plug-in hybrid. Sam vrh ponude predstavlja moćni V12 od 6,6 litara sa 585 KS i 850 Nm u modelu BMW 760Li xDrive. Na promociji u Faru, automobil sa tim motorom je bio samo izložen, a vozli smo BMW 750Li xDrive.

To znači da je ispod dugačke haube smešten potpuno novi benzinski motor 4.395 kubika sa 8 cilindara u V rasporedu, koji oslobađa 530 KS. Preko xDrive pogona na sva četiri točka distribuira se 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Od motora koji je zamenio u “Sedmici” ima čak 80 konjskih snaga više i tačno 100 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sve ovo dovoljno je da velika limuzina od preko dve tone mase do „stotke“ iz mirovanja ubrza za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina je, naravno, elektronski limitirana na 250 km/h, dok deklarisana potrošnja iznosi 9,5 litara na 100 kilometara.

Bilo kako bilo, i ovaj osećaj ubrzanja u BMW 750Li pomalo podseća na onaj iz RR-a. Sedite udobno u sedištu i u njega ste „utisnuti“ kao u avionu prilikom poletanja. Zahvaljujući efikasnom vazdušnom oslanjanju i sistemu anti-squat, nema onog naginanja ka nazad prilikom naglog ubrzanja, ali ni ka napred u slučaju kočenja, jer tu je anti-dive funkcija. Naginjanja u krivinama su minimalna, a agilnost odilična, mada to sve dosta zavisi i od izbora moda vožnje i Driving Experience Control.

Istovremeno, pored funkcije automatske nivelacije vozila, sistem vazdušnog oslanjanja omogućava i aktiviranje ove funkcije u skladu sa potrebama. Recimo, kada je neophodno povećati klirens od 135 mm za dodatnih 20 kako bi „Sedmica“ bezbedno prešla preko neke prepreke ili savladala pregibe prilikom ulaska u podzemnu garažu.

Najnovija generacija osmostepenog Steptronic menjača je apsolutno na visini zadatka i odlično „sarađuje“ sa proverenim xDrive pogonom na sva čeitri točka. Ko želi malo više „slobode“ uvek može isključiti DSC (Dynamic Stability Control) mada generalno ovaj automobil nije predviđen za neke izrazite sportske zahteve. Primenom Carbon Core tehnologije odnosno zamenom pojedinih delova šasije karbonskim elementima, čime je postignuta ušteda u masi, a dobijeno na torzionoj čvrstoći, BMW Serije 7 je i dodatno olakšan za više od 100 kilograma u odnosu na prethodni model.

BMW je, naravno, ovu svoju „drumsku krstaricu“ dodatno „nakrcao“ opremom i svim sistemima iz „kuće“ koji su na raspolaganju. Praktično, gotovo da nema nečega što nedostaje, a odnosi se na bezbednost ili različite pomoći vozaču. Od aktivnog upravljanja i kontrole brzine, do „noćnog vida“, asistencije prilikom parkiranja i... E da! Tu baš ima još jedna novina u ovom segmentu - Reversing Assitant!

Šta je, zapravo, to? Pa, koliko puta vam se dogodilo da uđete na neki parking ili deo ulice u „pokušaju“ da se parkirate, kad ono, gle čuda, mesta nema! I onda se treba vratiti u nazad, istim putem, manevirsati između vozila i drugih prepreka, paziti na pešake, ivičnjake i ostalo... Sada je BMW i ovde preneo svoj sistem Reversing Assistant koji pamti poslednjih 50 metara vožnje, ukoliko niste vozili brze od 36 km/h. Upotreba je veoma jednostavna, jer prilkom stavljanja ručice menjača u položaj za kretanje unazad, na centralnom displeju treba samo označiti funkciju i manevrisati komandama gasa i kočnice, a „Sedmica“ će upravljati sama!

Na samom kraju, mišljenja koliko se kome restilizovani BMW Serije 7 dopada su podeljena. I kod mene, kao kod pravog predstavnika nacije koja je uspela da iznedri, ali i u svet otera mnoge pametne ljude, a to pogotovo i rapidno čini poslednjih godina, postoji neko stanje podeljene svesti! Jedan deo je oduševljen ovim automobilom i svim onim što on pruža! Drugi je očekivao više... Ili možda manje, u smislu onog ogromnog „grila“, te još nekih detalja koji me nisu impresionirali!

Prosto, stalno pokušavam da vodim, kako bi se to kod nas popularno reklo „unutrašnji dijalog“ po pitanju u kojoj meri mi se restilizovana „Sedmica“ dopada, a u kojoj ne, ali ne uspevam da ga završim... Kao i svaki Srbin, imam za to dva mišljenja i tri odgovora! Da, dopada mi se, ali mi kao takav ne treba, iako bih BMW 750Li rado video u svojoj garaži... Naravno, pod uslovom da ga uvek parkiram tako da prednji deo ostane skriven! Nema dalje. Tačka!

ZoranŽivkov/TopSpeed

Šta donosi fejslift Sedmice?BMW je redizajnu "serije 7" pristupio toliko temeljno da je duboko podelio i svoje, čak i najokorelije, fanove na one kojima se promene dopadaju i one koje izmenama nisu oduševljeni. No, cilj je, ipak, posignut... Niko nije ostao ravnodušan!

BMW 750Li xDrive

Karoserija limuzina, 4 vrata, 5 sedišta; d x š x v 5.260 x 1.902 x 1.479 mm, međ. rast. 3.210 mm; zapremina prtljažnika 515 lit, masa 2.075 kg
Motor benzinski, V8, osmocilindarski, twin-turbo, 4.395 ccm, 530 KS pri 5.500 - 6.000 o/min; 750 Nm pri 1.800 - 4.600 o/min
Transmisija automatska, osmostepena, Steptronic; pogon 4x4, xDrive
Ogibljenje vazdušno sa mogućnošću regulacije visine, napred udvojena aluminijumska trouglasta ramena sa poprečnim stabilizatorom, anti-roll bar i anti dive; nazad multi-link, vođeno, sa anti-squat i anti-dive funkcijom i dvostrukim prigušenjem
Kočnice samoventilirajući diskovi napred i nazad
Pneumatici napred 245/45 R19
Performanse 0 - 100 km/h za 4,1 s; 250 km/h; 9,6 l/100 km; emisija CO2 218 g/km
Cena 119.500 evra

Ocene
▲ odlične performanse i vozna dinamika, komfor u vožnji
▼ dizajn prednjeg dela

Utisak
Restilizovani BMW Serije 7 je jedan od onih luksuznih automobila sa odličnim performansama, kod kojeg je lepota, uglavnom, unutrašnja