TEST Audi A3 Sportback 35 TFSI: Nepristojna ponuda

Četvrta generacija modela Audi A3 Sportback uz mnoge tehničke inovacije donela je i raskid sa konzervativnim dizajnom. Da li je to dovoljno da se učvrsti pozicija u delu premijum segmenta „Golf“ klase?

Kada je, sada već davne, 1996. godine predstavljena prva generacija A3, bilo je jasno da Audi “igra na sigurno”...

Konzervativna, mada simpatična sportska pojava, trebalo je pre da oživi sećanje na mali Audi 50 iz 1978. i označi povratak giganta iz Ingolštata u taj segment, nego da utre put ka nečem novom i drugačijem, pogotovo u klasi u kojoj već dugo caruje jedan drugi model iz VW kuće - Golf .

Ni druga generacija iz 2003, pa ni treća iz 2013, kao i sve ostale restilizacije koje su ih pratile nisu bile radikalno drugačije, već nekako predvidive i konzervativne opcije za porodični automobil u hečbek verziji. A onda je ovog proleća stigla nova, četvrta generacija i to znatno drugačija od prethodnih.

Doduše, to nije baš odmah moglo najbolje da se vidi, jer je zbog aktuelnih nenormalnosti izazvanih globalnom zdravstvenom krizom, ona predstavljena - onlajn!

Međutim, jedno je prikazati automobil na način na koji je to urađeno, iako je već bilo takvih promocija, a drugo je steći pravi utisak o njemu, čak i ako dugo pratite automobilsku industriju.

Pored prilično drugačijeg dizajna u odnosu na „stari“ A3, i enterijer donosi pravi šok u poređenju sa prethodnom generacijom! Uglavnom, prijatan je jer učinjene promene su prilično temeljne i prilično uspešno izvedene.

A, kako se novi A3 u verziji 35 TFSI, sa 1,5-litarskim turbo benzinskim motorom pokazao na našem testu, čime smo bili oduševljani, a šta bismo mu zamerili, možete pročitati u novom broju TopSpeed magazina, koji se nalazi u prodaji širom Srbije.

TopSpeed Team