EKSKLUZIVNO Rolls-Royce Ghost: Kad manje postane više

Jedanaest godina nakon nastanka Rolls-Royce Ghost, na scenu je stupila nova, druga generacija ovog modela, koju smo nedavno imali priliku da vozimo

Osim što je jedan od najnaprednijih automobila koji su ikada izašli iz proizvodnih pogona u Kruu, Rolls-Royce Ghost je namenjen onima koji ne žele da na sebe previše skreću pažnju.

Nastanak modela Ghost delimično je bio olakšan time što se sada, u drugoj generaciji, zasniva na istoj aluminijumskoj konstrukciji, baš kao i veći Phantom i SUV model Cullinan.

Novi model predstavlja skladnu figuru na kojoj nema stilskih prekida. Čini se i da je ispred posmatrača kompaktna celina, koja se proteže od osnove vetrobranskog stakla pa do zadnjih svetlosnih grupa.

Enterijer je možda i najvažniji deo automobila, pa su se inženjeri pobrinuli za izuzetno dobru zvučnu izolaciju, koja uzima čak oko 100 kilograma ukupne mase vozila!

A kako se Rolls-Royce Ghost, težak gotovo dve i po tone, pokazao u vožnji, i da li je zaista udobnost na nivou luksuzne „krstarice“, možete pročitati u aktuelnom broju TopSpeed magazina.

TopSpeed Team