EKSKLUZIVNI TRACK TEST Pagani Huayra Roadster BC: Žestina oluje!

Ovaj neverovatni automobil nosi ime boga vetrova i u stanju je da „leti“ stazom žestinom oluje. Pagani Huayru Roadster BC, sa dodatnom „injekcijom snage“, testirali smo skoro u isto vreme kada je vožena trka Formule 1 u Imoli

Pričamo sa Horaciom Paganijem, zatim vozimo Huayru. Onda ponovo razgovaramo sa njim i ponovo vozimo njegovu kreaciju. Ne uspevamo sasvim da zadržimo novinarsku objektivnost, hladnokrvnost, niti da „držimo distancu“.

Već na prvi pogled, linije ovog automobila otkrivaju latinsku dušu njegovog kreatora – Huayra je prelep automobil, neodoljiv, očaravajući. Zapravo, nalazi se negde na pola puta između umetničke slike i skulpture, sa cenom koja dostiže gotovo 4 miliona evra!

Pored vožnje u redovnom saobraćaju, imali smo priliku da ovo „božanstvo“ testiramo i na stazi Vairano, gde je reper bilo rekordno vreme Porsche 911 GT2 RS od 1:08,243. Kako se Huayra Roadster BC pokazao kada smo ga „poterali“ do krajnjih granica i koje je vreme postavio na stazi, pročitajte u aktuelnom broju TopSpeed magazina.

Ukoliko ne želite da propustite primerak svog omiljenog „najbržeg“ automobilskog magazina, možete se i pretplatiti - 12 izdanja na godišnjem nivou iznosi 3.000 dinara, a poštarinu do vas plaćamo mi!

TopSpeed Team