MINI VIP Challenge: Petar Strugar (VIDEO)

22/12/2017. TopSpeed Team

Petar Strugar sa zadovoljstvom obavlja svoj glumački posao, ali mu je želja da istovremeno bude i kaskader, tako da je MINI VIP Challenge prihvatio bez oklevanja!

Za mnoge ljude tzv. srednje generacije, prva sećanja na MINI povezana su sa '70-im godinama prošlog veka i filmom “The Italian job". Naš gost, poznati domaći glumac, naravno, tu nije glumio, niti je u to vreme bio rođen, ali je na stazu Autokomerc karting centra došao baš onako “sa stilom” i u duhu teme, za upravljačem jednog automobila MINI, upravo iz tog doba!

I tako, tu su bili mali crveni MINI i veliki plavi Cooper SD, kao i Petar Strugar. Kao pravi ljubitelj automobila, on zna i priču koja je pratila pomenuti film, kada je FIAT propustio priliku da promoviše svoj automobil, pa je uskočio MINI, što se kasnije značajno odlazilo na popularnost vozila ove marke.

Petar Strugar sve akcione scene u filmovima u kojima je glumio radi sam, bez kaskadera. To iziskuje dobru fizičku i psihičku pripremu, a mladi glumac kaže da žali zbog činjenice da do sada u karijeri nije imao neke scene vožnje. No, on je spreman i čeka... A shvatio je i ulogu u ovom takmičenju. Karting je već vozio na ovoj stazi, ali ne i automobil. To znači da poznaje idealne putanje i sve ostalo, mada je uvek spreman da sasluša savete iskusnijih, iako ga je Andrejeva vožnja malo pokolebala.

Međutim, Petar se nije zbunio i veoma brzo se posvetio svom poslu. On dobro zna da je za sigurnu i brzu vožnju od izuzetnog značaja pravilna pozicija za upravljačem. Čim je seo za volan, rutinski je podesio sve što je potrebno i odlučno krenuo u ispitivanje staze. Tačnije, tražio je repere za kočenje i opasna mesta. U poslu kojim se bavi, pamćenje i koncentracija su izuzetno važni, a pragmatični glumac je odmah povezao stvari.

Naš gost je, ipak, za nijansu bio agresivniji nego što je trebalo, tako da je nešto kasnije kočio, što znači da je u krivinu unosio previše brzine, a to je uticalo da proklizavanja bude nešto više, tako da je izlazna brzina bila manja. Bilo je tu i previše pokreta upravljačem, na kojem je povremeno bila samo jedna ruka, što se opet odrazilo na postignuto vreme.

No, iz kruga u krug, napredak je bio očigledan i Petar Strugar je iskoristio činjenicu da je ovaj MINI Cooper SD kao stvoren za stazu, te je popravio svoje vreme za više od dve sekunde. Na kraju i pored svih grešaka koje je sam konstatovao, mladi glumac je postigao veoma dobro vreme od 1 min 00,083 sekunde! Uz manje korekcije stila i još malo vežbe, on ima dobar potencijal da bude i brži. Zato naš gost i nije gubio vreme, već je pripreme za neki novi izazov nastavio u kartingu!

MINI VIP Challenge svake subote od 17:15h samo na N1 televiziji!

U subotu, 23. decembra u 17.15 časova, samo na Televiziji N1, u emisiji TopSpeed Challenge, pogledajte nastup Petra Strugara...

TopSpeed Team