MINI VIP Challenge: Nikola Demonja

20/01/2018. TopSpeed Team

Ovoga puta, MINI VIP Challenge doneo je i jedan, ne samo muzički, već i porodični duel, budući da je nakon nastupa svoje supruge, i Nikola Demonja pokazao svoje vozačko umeće!

Ovo nije samo MINI VIP Challenge već i interni duel porodice Demonja. Nedavno, gošća je bila Ana Štajdohar koja je tom prilikom “isprozivala” svog supruga i njegov način vožnje. S tim u vezi, ispravno je bilo da “čujemo” i odgovor druge strane! Tako je Nikola Demonja dobio priliku za svoju solo deonicu, ali na nešto drugačijem “instrumentu”. U njegovim rukama bio je MINI Cooper SD, okretni mali automobil iz kompakt klase. A podijum je bila staza Autokomerc karting centra.

Naš poznati muzičar priznao je da postoji porodični rivalitet kada je u pitanju vožnja, ali retko dolazi do “nesporazuma”. Svako vozi svoj automobil, a kada putuju zajedno, onda uglavnom vozi on, jer ima većeg terenca. Iako mu nismo otkrili vreme koje je postigla njegova supruga, istakao je da veruje u svoje sposobnosti i znanje.

Ispred multiVISION displeja bilo je zapravo malo toga što je Andrej mogao da mu objasni, a da Nikola Demonja to ne zna. On prati trke i zna za idealne putanje, korišćenje cele širine staze, ivičnjaka, itd. Ostao je još samo onaj praktični deo, kojim je naš gost bio oduševljen.

Istina, priznao je da one zaokrete uz pomoć “ručne” kočnice ne zna da izvede, ali može da proba, kao što je to nekada radio zimi, na ledu. Više ga je brinula njegova gotovo “košarkaška visina”, mada i ovo je lako rešeno...

Nikola je tražio i savete koje stepene prenosa da koristi u kojim krivinama, iako baš nije navikao na automatski menjač i manuelni mod. Tu i tamo je na mulifuncionalnom upravljaču nehotice pojačavao muziku, uključivao pokazivače pravca i brisače, slučajno baš kao i većina učesnika našeg takmičenja. Međutim, od samog početka rekao je da je automobil odličan, veoma okretan, pogotovo u poređenju sa vozilom koje on inače koristi.

Poznati muzičar je brzo “uhvatio ritam” staze. Doduše, mnogo bolje se snašao na onim brzim delovima. Tu je, zapravo, bio odličan i vozio je bez greške, ali su se problemi javljavi u sporim krivnama i to dva puta na istom mestu. To je samo odraz prevelike želje za dobrim rezultatom, jer očigledno je da Nikola Demonja dobro vlada automobilom, ali ga je prosto "ponela" atmosfera i previše adrenalina.

Postignuta vremena su približna i uopšte nisu tako loša, jer za 1 min. 01,871 sekunde se ne može reći da je loše! Nažalost, zbog pomenutih grešaka, ostao je bez mesta u finalu, iako uvek stremi da bude najbolji u svemu što radi. Zato je odmah nastavio usavršavanje vožnjom kartinga, u pripremi za neki novi VIP Challenge.

Kako je vozio Nikola Demonja možete pogledati u subotu, 13. januara, u 17.15 časova u emisiji TopSpeed Challenge, samo na Televiziji N1.

TopSpeed Team