MINI VIP Challenge: Marko Živić (VIDEO)

08/12/2017. TopSpeed Team

Nije igrao Supermena, ali je zato bio Fanđo u filmu “Beogradski fantom”, tako da je naš poznati glumac Marko Živić MINI VIP Challenge dočekao kao neko sa iskustvom

Mogli bsmo reći da je ovo naš omiljeni gost... Kada je VIP Challenge bio u off-road verziji, poznati glumac je napravio odličnu atmosferu, ali se i pokazao kao veoma dobar i spretan vozač. Od tada je prošlo dosta vremena, ali neke stvari se nisu promenile...

Iako nije glumio Supermena, Marko Živić je igrao lik Fanđa u poznatom domaćem filmu “Beogradski fantom” iz 2009. godine, rađenom po istinitom događaju. Kao neko ko zaista voli automobile i voli da vozi, scene jurnjave po ulicama za njega su bile izazov, ali ne toliki da ne bi neposredno učestvovao u njima. Inače, privatno, on ne vozi brzo i poštuje saobraćajne propise, rado prihvata savete, tako da je sa pažnjom saslušao deo “statične” prezentacije ispred multiVISION displeja.

Marko Živić zna šta vožnja na stazi podrazumeva, u smislu upotrebe cele širine kolovoza, pa i malo više, odnosno i ivičnjaka, kao da je i bitna smirenost. Iako nikada nije vozio na stazi Autokomerc karting centra, pa čak nije ni nosio kacigu, već samo šlem, kako sam priznaje, potudiće se da iz sebe izvuče ono najbolje.

To znači da je obećao da neće izleteti na obližnju aerodromsku pistu ili auto-put, mada ga je Andrejeva vožnja “inspirisala”. Priznaje da MINI Cooper SD nije samo atraktivan automobili, već i ima odlične performanse. Maksimalna brzina njemu nije tako važna koliko je značajna upravljivost.

Međutim, Marka je malo zabrinuo automatski menjač sa kojim se prilično retko stretao u svojoj vozačkoj karijeri, pa će pokušati da levu nogu “drži ispod sedišta”, kako ne bi pao u iskušenje, te kočnicu pritisnuo kao kvačilo!

Budući da dizel motor sa 170 KS i čitavih 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta sa lakoćom pokreće masu 1.205 kg, utisak mu je da automobil ide “k'o mećava”... A činjenica je da je ovo najsnažniji model koji je do sada bio u nekom VIP Challenge takmičenju!

Zato ne čudi da je Marka Živića malo ponela i dobra atmosfera koju je napravio. Oglasile su se Nokian gume, a malo su ga “mučile” promene stepena prenosa, tako da je promašio po neko “teme” krivine zbog podupravljanja. No, kada se potpuno uredsredio na vožnju i prestao da priča, postignuto vreme po krugu bilo je bolje za čitave dve sekunde.

Na kraju, naš popularni glumac je postigao rezultat - 1 min 01,257 sekunde, što je sasvim dobro vreme! Činjenica je da on dobro vlada situacijom, ali je odmah i nastavio sa usavršavanjem kroz vožnju kartinga, jer nadimak “Beogradski Fanđo” ipak treba opravdati!

Kako se snašao Marko Živić u ulozi Beogradskog Fanđa, pogledajte u emisiji TopSpeed Challenge, na Televiziji N1, u subotu 9. decembra, u 17.15 časova.

MINI VIP Challenge 2017- Marko Živić NAJAVA

TopSpeed Team