MINI VIP Challenge: Lena Kovačević (VIDEO)

17/11/2017. TopSpeed Team

Naša popularna pevačica, Lena Kovačević, ima mnogo više iskustva u drugačijim takmičenjima, onim muzičkim, pa je zato MINI VIP Challenge za nju bio sasvim “druga pesma”...

Još i pre početka takmičenja, Lena Kovačević, popularna pevačica i kompozitorka, imala je malu dilemu... Po njenim rečima, u svakom takmičenju u kojem čovek učestvuje, logično je da želi da pobedi, ali za MINI VIP Challenge nije baš bila sigurna! Možda tu i može samo da učestvuje, bez pretenzija da bude najbrža, jer mlada Beograđanka ne voli brzu vožnju i nekako nije u svetu automobila. Tek povremeno seda za upravljač i vozi pažljivo, budući da je po prirodi staložena i racionalna.

Naša gošća zastupa tezu da najlepši automobili dolaze iz Italije, ali MINI je OK. Simpatičan i praktičan gradski, pa ne više ni “mališan”, budući da vozila ove marke pamti kao nekada mala, a ovo sada je sasvim drugačija priča, tj. pesma...

S obzirom da Lena Kovačević ne poznaje stazu Autokomerc karting centra, pažljivo je saslušala sve instrukcije. Zatim je imala izvesnih sugestija da malo promenimo koncept, odnosno da preskočimo deo sa brzom vožnjom. Međutim, kako to baš i nije moguće, uz kacigu je dobila i simpatičnog plišanog MINI buldoga, čisto da joj “čuva strah”.

Lena je nekako prebrodila Andrejeva “objašnjenja” u vezi sa stazom i automobilom, te uz vidno olakšanje, sela za upravljač. Možda i ne vozi često, ali zato dobro zna redosled postupaka kada uđe u automobil, od pravilnog sedenja, pa do upotrebe sigurnosnog pojasa. Posebno je obradovala činjenica da MINI Cooper SD ima automatski menjač, koji se može koristiti i u manuelnom modu.

A to što je motor redni, četvorocilindarski, pa još i turbo-dizel i što ima čitavih 170 KS, kao i čitavih 340 Nm, za nju nije od velikog značaja. Ona voli da uživa u sigurnoj i sporijoj vožnji, te da se u automobilu oseća komforno. Rekla nam je i da nikada ne peva dok vozi, ali zato voli da sluša muziku, mahom klasičnu.

U skladu sa principom “sporije i bezbedno”, bilo je i vreme koje je Lena Kovačević postigla. Dakle, 1 min 35,001 sek. nije rezultat koji bi je odveo ka finalu, ali kao što je i sama na početku rekla, postoje takmičenja u kojima i ne mora baš da bude najbolja.

U obzir, naravno, treba uzeti činjenicu da gotovo dve godine nije vozila automobil, tako da je i ta pauza uticala da koristi čak manje od polovine potencijala motora. Na kraju je u šali objavila i da se “povlači sa trka i definitvno prelazi u pevače”, jer njen omiljen ritam je definitvno nešto između džeza i popa, a ne šrkipa guma.

Kako je je izgledao nastup Lene Kovačević pogledajte u subotu, 18. novembra u 17:15 časova, samo na Televiziji N1, u emisiji TopSpeed Challenge.

TopSpeed Challenge subotom od 17:15 samo na N1 televiziji

TopSpeed Team